BRÅK PÅ TRÄNINGEN BAKOM NYCKELSPELARENS SKADA

Det började som ett skojbråk och slutade med en skadad nyckelspelare. Vimmerby Hockeys ledning lär nog inte vara helt nöjd med det som hände på torsdagens träning då VH-centern Hampus Harlestam skadade sin axel så illa att han nu är borta på obestämd tid.

Hampus Harlestam och en lagkamrat började bråka på skoj efter gårdagens träning som sedermera slutade illa för Harlestam.

Hampus Harlestam och en lagkamrat började bråka på skoj efter gårdagens träning som sedermera slutade illa för Harlestam.

Foto:

Ishockey2017-02-17 09:47

Tidigare i dag berättade vår tidning att Vimmerby Hockeys formtoppade nyckelspelare, centern Hampus Harlestam, skadade sig på träning i går. Nu kan vår tidning avslöja vad som hände.

– Hampus och en lagkamrat började skojbråka och putta på varandra, berättar en person som bevittnade gårdagens träning.

– Sedan verkade det gå över till allvar, Hampus föll och vred sig i plågor, berättar vår uppgiftslämnare.

Vår tidning har varit i kontakt med Harlestams lagkamrat, som var inblandad i incidenten. Han bekräftar att det handlade om ett skojbråk och är förstås ledsen över det inträffade.

– Det var en ren och skär olyckshändelse, det är tyvärr sådant som händer. Jag vet inte riktigt vad som hände, om han kanske ramlade på sin axel. Förhoppningsvis är Hampus tillbaka inom kort, säger lagkamraten.

Först befarade man en svår axelskada och att axeln gick ur led. Efter det inträffade togs Harlestam till sjukhus.

Tränaren Krister Ström lämnade följande besked i förmiddags:

– Det gick bättre än vad vi först trodde, säger han.

Hur länge Harlestam är borta är ännu oklart. Han kommer dock inte kunna spela morgondagens hemmamatch mot Skövde, och troligtvis inte heller någon av de återstående matcherna i den södra Allettan.

– Med rätt rehabilitering hoppas vi att han är tillbaka till vår första playoff-match. Det är vad vi siktar på, säger Krister Ström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!