Bratt tvåmålsskytt vid New Jerseyvinst

Jesper Bratt stod för två mål och en assist när hans New Jersey vann mot Detroit. Svensken har fått poäng i alla sju matcher den här säsongen.

Oskar Sundqvist i Detroit deppar sedan New Jersey gjort ett mål.

Ishockey2022-10-26 04:58

– Vi spelade bra i 60 minuter, och som lag kom vi tillbaka från gårdagsmatchen där vi inte alls spelade bra. Jag känner att intensiteten och lagkänslan och den övergripande matchen och insatserna från alla spelare var bra i kväll, säger han efter matchen.

Under natten mot tisdagen förlorade New Jersey mot Washington med 3–6, men borta mot Detroit lyckades man stå för en stabil 6–2-insats.

Första målet signerat Bratt kom via direktskott efter en fin passning från Jack Hughes i numerärt överläge, tidigt i andra perioden. Andra målet, matchens sista, befäste segern och kom i en snabb kontring, där Bratt fick en passning vid mittlinjen och avancerade fram och placerade pucken till höger om målvakten.

Jesper Bratt har blivit en allt viktigare kugge i New Jerseys maskineri. Förra året vann han interna assist- och poängligan (47 respektive 73), och var dessutom i toppen i antalet mål (26), tillsammans med Jack Hughes.

Trots det skrev den svenske 24-åringen på för blott ett års förlängning så sent som i början av augusti. Men att svensken är fortsatt viktig för klubben har han visat genom att noteras för poäng i varje match hittills, och är nu dessutom uppe i tre flerpoängsmatcher.

Totalt har det blivit tolv poäng (tre mål, nio assist) för den Trångsundsskolade svensken hittills under säsongen.