Bratts snabba målvariant: "Vill överraska"

Jesper Bratt chockade Columbus med ett blixtsnabbt mål efter första periodpausen. Han medgav efteråt att varianten är något som New Jersey övat på. –Det är något man kan krydda med i bland, säger han efter segern.

Jesper Bratt och John Marino testade sin anfallsvariant mot Columbus, som gav resultat igen.

Ishockey2023-02-15 05:58

Bara sju sekunder tog det för Jesper Bratt att hitta nätet efter nedsläpp i andra perioden. Direkt efter vunnen tekning stack Bratt i väg som en pil. Columbus fick yrvaket se på när passningen från John Marino plockades upp av Bratts säkra klubba vid blålinjen, och efter att ha kollrat bort Elvis Merzlikins var 2–1-ledningen ett faktum.

"Jobbat på"

Bratt medger att varianten inte var något som skedde av en slump.

– Det är något vi har jobbat på några gånger. Jag och Johnny lyckades med samma sak i Edmonton, säger han i intervjun efter matchen och utvecklar:

– Man kanske inte alltid väntar sig det i början av andra eller tredje perioden, direkt efter nedsläpp. Ibland vill vi bara överraska, och det fungerade den här gången.

Det var i november som Bratt på ett liknande sätt satte det avgörande målet mot Edmonton. Och inte heller den gången var den första, enligt Bratt.

– Vi har kört den några gånger. Det är något som man kan krydda med ibland, och motståndarna vet inte alltid att den kommer, så det kan vara värt att försöka, säger han.

Boqvist målskytt

Den här gången blev målet inte avgörande. Adam Boqvist i Columbus, som även assisterade vid första målet, kvitterade senare under perioden via prickskytte. Målet var hans första för säsongen.

Till slut var det ändå New Jersey som vann. Ryan Graves avgjorde i näst sista matchsekunden, utmärkt framspelad av Michael McLeod, och fastställde slutresultatet till 3–2.

– Det var så klart känslosamt. Det är kul att se en kille som "Mikey", som alltid sliter så hårt på isen men inte alltid syns i målprotokollet. Men han tog sig igenom och gjorde en jäkla framspelning, och "Gravy" kom framför målet och gjorde ett stort mål för oss, säger Bratt.