Brithén: "Aldrig roligt förlora"

Toppen mot botten. Kan Helsingborg verkligen rubba Vimmerby? ”En rolig match. Vi vet att de brukar ha bra snurr i anfallszon”, säger HHC-tränaren Tim Brithén.

VH-forwarden Sebastian Åkesson möter sin lillebror Casper i onsdagens match mot Helsingborg.

VH-forwarden Sebastian Åkesson möter sin lillebror Casper i onsdagens match mot Helsingborg.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-11-20 18:50

Det har gått upp och ner. Mest ner. Brithén verkar inte så nedslagen trots att Helsingborg ligger sist.

– Det är förstås aldrig roligt att förlora matcher, men vi visste att det skulle bli ganska tufft när vi gick in i den här säsongen. Vi har ett väldigt ungt lag, med en medelålder strax över 21 år, säger Tim Brithén.

Skåningarna fick storstryk senast, 2–8 mot Nybro. Samtidigt besegrade de nyligen mycket överraskande Kristianstad med 3–0. Helsingborg var också nära att knipa poäng hemma mot just Vimmerby. Den matchen slutade 2–1 till VH.

– Vi siktar in oss på serien efter jul. Det som varit bra för oss hittills är att vi spelat jämnt med de flesta lag som ligger i nedre skiktet av tabellen.

– Vi har också ett lag för framtiden, något att bygga på. Vi är inte ett lag som slår sarg ut bara för att försvara oss. Vi vill spela en offensiv hockey, när det går.

Hur ska ni spela mot Vimmerby?

– Det viktigaste för oss är att vi har en bra kommunikation. Oftast när det går lite tyngre i matcherna, så tystnar killarna på isen.

Det kommer bli ett intressant brödramöte, då Sebastian Åkesson i VH, möter lillebrorsan Casper.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!