Brynäs besegrade Leksand – stjärnan skadades

Brynäs var numret större när laget ställdes mot Leksand i SDHL och segrade med 5–2. I slutet av matchen tvingades dock Brynäs superstjärna Lara Stalder lämna isen med en befarad skada.

Lara Stadler, i svart, blev en av Brynäs matchhjältar mot Leksand – i slutet av matchen fick hon dock ledas av isen. Arkivbild.

Ishockey2022-10-21 21:33

Hemmalaget Brynäs tog ledningen redan efter drygt fyra minuter. Leksand gav dock inte upp och kvitterade i numerärt överläge genom tjeckiskan Hana Haasova.

Med 49 sekunder kvar av första perioden återtog Brynäs ledningen.

I andra perioden gjorde Brynäs sedan både 3–1 och 4–1.

I tredje perioden gjorde Haasova sitt andra mål i matchen och reducerade till 2–4. Men närmare än så kom inte Leksand. I stället fastställde Sofia Ljung slutresultatet 5–2 i tom kasse.

Segern kan dock ha blivit dyrköpt. I mitten av den tredje perioden blev den schweiziska superstjärnan Lara Stalder, som noterades för ett mål och en assist i matchen, pååkt av en lagkamrat. Därefter tvingades hon bryta matchen.

– Vi får avvakta och se hur det ser ut i morgon. Det är ingen idé att spekulera mer nu, säger tränaren Filip Eriksson till Gefle Dagblad.

Brynäs ligger tvåa i SDHL, en poäng efter serieledande Luleå. Luleå har dock spelat en match mindre. Leksand ligger sjua.