Brynäs lyfter från botten

Brynäs ser ut att vinka farväl till kvalspöket i SHL. Topplaget Skellefteå besegrades på bortaplan med 3–2 – Gävlelagets tredje seger på de fyra senaste matcherna.

Oskar Kvist gjorde ett av målen när Brynäs vann borta över Skellefteå. Arkivbild.

Ishockey2021-10-30 20:35

Förra säsongen tvingades Brynäs kvala för att hålla sig kvar i SHL och inledningen på den här säsongen har också varit tuff för nye tränaren Mikko Manner och hans lag.

Men nu håller laget på att distansera sig ordentligt från bottenregionen.

– Vi har trott på det här hela tiden. Vi bygger på det vi gjorde senast mot Linköping, vi har kommit ihop bra som lag, blockar skott och kör i 60 minuter, säger Oscar Eklind som gjorde det matchvinnande målet, till C More.

En imponerande bortaseger över Skellefteå innebär att laget har tio poäng ned till kvalstrecket och bara en poäng upp till en slutspelsplats. Laget ligger på elfte plats.

Oskar var namnet för dagen i Brynäs. Oskar Kvist gjorde ledningsmålet i första perioden och Oscar Eklind petade in en retur fram till 3–0 i början av tredje.

Däremellan hittade också Chay Genoway rätt för ett Brynäs som länge stängde ned hemmalaget.

Men två mål sista tio minuterna gjorde slutet dramatiskt. Linus Karlsson och Jonathan Pudas reducerade, men Skellefteå kom inte längre än så.

Luleå tog andra raka segern genom att besegra Oskarshamn på bortaplan med 5–2. Luleåbacken Oscar Engsund gjorde två poäng mot sin moderklubb, först spelade han fram backkollegan Julius Honka till 1–0 och sedan svarade han själv för 4–1-målet.