Brynäs ny serieledare – besegrade Östersund

Seger, hållen nolla och serieledning. För Brynäs blev det en trevlig fredagskväll i Östersund.

Brynäs toppar hockeyallsvenskan. Arkivbild.

Ishockey2023-10-20 21:42

Inför kvällens matcher hade ettan Björklöven och tvåan Brynäs lika många poäng. Björklöven, med en match mer spelad, låg före på bättre målskillnad.

Nu har Brynäs tagit över förstaplatsen.

Borta mot Östersund avgjorde Gävlelaget i mitten av den andra perioden. Först gjorde Johan Larsson 1–0. Mindre än en minut senare satte Tyler Kelleher 2–0. Två snabba mål som gav tre poäng i bagaget hem till Gävle. En skön seger för Brynäs och för den 18-årige målvakten Damian Clara som höll sin första nolla i klubben.

I en annan del av Sverige tappade Björklöven samtidigt poäng. Borta mot bottenlaget Karlskoga var ställningen 2–2 efter 60 minuter.

Efter en mållös förlängning var det sedan Björklöven som vann efter straffar. En annan 18-årig målvaktstalang, Melker Thelin, räddade två av tre straffar och Scott Pooley satte den straff som blev avgörande. 3–2 till Björklöven.

Men bonuspoängen till trots. Nu går alltså Brynäs förbi som ny serieledare.