Brynäs revansch: "Känns riktigt skönt just nu"

Först blev han utbytt när Brynäs blev krossat på hemmais. Sen höll Veini Vehviläinen nollan när laget reste sig rejält i den andra åttondelen. Och efter måndagens 3–0-seger borta mot Örebro väntar en avgörande match dagen därpå i Behrn arena. –Det känns riktigt skönt just nu. Alla gör en väldigt bra insats, säger målvakten till TT.

Brynäs målvakt Veini Vehviläinen hade en jobbig match senast. På måndagen fick han revansch då han höll nollan mot Örebro.

Ishockey2022-03-28 21:18

I lördags körde Örebro fullständigt över Brynäs när kedjan med Robin Kovacs, Rodrigo Abols och Linus Öberg låg bakom sex mål och hade stor show i den första åttondelen i Gävle.

Målvakten Veini Vehviläinen fick nog och blev utbytt i början av den tredje perioden.

Men Brynäs hade lärt sig läxan och hade en helt annan koll på Örebros formtoppade trio när Gävlelaget på måndagskvällen kvitterade till 1–1 i matchserien där det är först till två vinster som gäller.

Tog revansch

Vehviläinen som alltså tog rejäl revansch – höll nollan och utsågs till matchens bästa brynäsare – var märkbart nöjd efter returen i Örebro.

– Jag vet inte, vi hade mycket bättre balans mellan mig och laget nu jämfört med matchen i lördags. Och jag gjorde förstås en betydligt bättre insats.

Samtidigt erkänner han att han trivs väldigt bra i Behrn arena – där han även höll nollan när lagen ställdes mot varandra i december.

– Jo, jag har fina minnen härifrån sedan tidigare och trivs i den här hallen. Det brukar bli härliga och intensiva matcher borta mot Örebro.

Ett energifyllt och kampvilligt Brynäs kom ut i flygande fart. Men först fyra minuter in i andra perioden kom utdelningen när Dmytro Timashov distansskott letade sig in bakom den skymde Örebromålvaken Jhonas Enroth. Och drygt tio minuter senare utökade Simon Bertilsson till 2–0 i krysset.

Besviket Örebro

Örebros Robin Kovacs – som svarade för ett mål och fyra assist i lördagens åttondelsfinal – var märkbart besviken i periodpausen.

– Fan, det är åttondelsfinal och vi måste ut och köra. Vi saknar intensitet, men vi skapar målchanser och måste sätta dit dem. Det är inte okej, vår formation kommer inte till lägena, och hela laget måste steppa upp. Vi måste slappna av, sade Kovacs till C More.

Men när drygt två minuter återstod av ordinarie tid satte Greg Scott slutresultatet 3–0 i tom bur och tog därmed matchserien till en tredje och avgörande tillställning på tisdag i Örebro.

– Det kommer bli en tuff match, allting kan hända. Jag vågar inte tippa något resultat, låt bästa lag vinna och gå vidare, säger Veini Vehviläinen.

Även Leksand tvingade fram en tredje och avgörande åttondelsfinal mot Oskarshamn då de vann med 4–1.