Brynäs skakade av sig Röglespöket

Rögle har varit ett spöke för Brynäs de två senaste säsongerna. Men efter sex raka förluster mot Ängelholmslaget kom till slut en seger (3–1) och det när Gävlelaget behövde det som mest: –Otroligt skönt att vinna och ta så viktiga poäng i en så pass sen match på säsongen, säger Brynäs unge segerskytt Noel Gunler, 20 år.

Noel Gunler avgjorde för Brynäs mot Rögle. Arkivbild.

Ishockey2022-03-12 17:44

Brynäs behövde poäng mot Rögle för att få in åtminstone en skridskospets på säker mark i bottenstriden och efter den tunga 0–3-förlusten i Ängelholm i torsdags lyckades nu Gävlelaget äntligen bryta sin förlustsvit mot Skånelaget:

– Det där har jag inte ens tänkt på. Jag vet inte varför det har blivit så heller men de är ju serieledare så det kanske inte är så konstigt, säger Gunler.

TT: Samtidigt så har ni plockat poäng under säsongen av topplag som Luleå och Frölunda?

– Ja, ha, ha. Det är väl en styrka i sig. Och kniper vi tiondeplatsen så blir vi jobbiga att möta, analyserar 20-åringen.

Styrde in pucken

Brynäs 3–1-seger hemma mot Rögle satt dessutom hårt inne.

Brynäs inledde visserligen målskyttet, för ovanlighetens skull, då backen Julius Bergman styrde in 1–0 efter 5.20 av första perioden.

Men en kvittering av Rögleforwarden Ludvig Larsson, som därmed bröt sin 24 matcher långa måltorka, höll spänningen vid liv ända fram till slutet av tredje perioden. Med 3.35 kvar av tredje perioden gjorde Noel Gunler 2–1 med ett skott över axeln på Christoffer Rifalk. Ett mål som följdes av 3–1 i tom bur av Greg Scott i slutsekunderna.

Och Noel Gunler har nu gjort mål i fyra av de fem senaste matcherna:

– Jamen det är ju kul att göra mål, säger han med ett skratt och tillägger:

– Det var otroligt skönt att få göra det inför stor publik i en så pass viktig match. Det var helt klart ett av de skönare målen den här säsongen.

Inspiration av en teckning

TT: Den här säsongen är dessutom din poängbästa i karriären som seniorspelare?

– Ja, det beror dels på att jag har fått mer förtroende från tränaren (Mikko Manner), dels på att jag har tagit kliv i alla delar av spelet så att de kan spela mig mer och då får man ju fler chanser att göra mål och poäng, säger 20-åringen samtidigt som Brynästränaren Mikko Manner passerar i bakgrunden med ett blyertsporträtt av sig själv i handen.

Förra veckan tog Manner inspiration av en teckning som en ung supporter hade gjort och nu var det alltså blyertsporträttet som gav extra moraliskt stöd. Men spelarna har inte fått se konstverken innan matcherna avslöjar Noel Gunler:

– Nej, jag tror han sätter upp dem i ledarrummet i stället. Vinner vi matcherna som är kvar så har vi snart ett collage.

Hans segermål kan dessutom visa sig bli ännu mer värt redan inom ett dygn.

Detta då de två jagande lagen under kvalstrecket, Djurgården och Timrå, båda förlorade under lördagen vilket i sin tur innebär att Brynäs nu kan ta sig upp på säker mark vid en trepoängsseger i söndagens hemmamatch mot Oskarshamn.

– Det är bara det som vi går för, konstaterar Gunler.