Brynäs vände – knockade Örebro i förlängning

Örebromålvakten Jonas Arntzén var nära att knäcka Brynäs. Då bröt Brynäsduon Dima Timashov och Greg Scott sina måltorkor och sköt hem två minst sagt viktiga poäng i jakten på avancemang upp ur bottenträsket. –Den här måltorkan har hållit i sig lite längre än vad jag är van vid. Så detta kickstartade förhoppningsvis mitt målgörande igen, säger segerskytten Greg Scott efter Brynäs 2–1-vinst efter förlängning hemma mot Örebro.

Brynäs vann i förlängningen. Arkivbild.

Brynäs vann i förlängningen. Arkivbild.

Foto: Anders Bjurö/TT

Ishockey2021-11-30 21:34

Kanadensaren inledde säsongen strålande med mål eller assist i sju raka matcher. Den fina poängsviten tog stopp på bortaplan den 7 oktober då Örebro vann med 4–0 över Brynäs.

Femton mållösa matcher senare var Brynäsforwarden måltorka över då Scott halvvägs in i förlängningen forcerade in pucken i Örebromålet och därmed sköt hem bonuspoängen till hemmalaget.

– Det blev ett fint mål i power play. Oula Palve lade pucken på bladet, sedan vevade jag bara till med klubban så att pucken gick in. Så otroligt skönt. Sedan är det som det är. Jag vill göra allt för att hjälpa laget och i matcher där vi har vunnit så har jag inte känt lika stor stress över de uteblivna målet. Och när jag har känt pressen så har jag gått ut och spelat hockey med mina barn. Det får mig att andas ut och vara glad, säger den ödmjuke 33-åringen som kände ett ton förväntningar lämna axlarna efter slutsignalen.

Arntzén stängde igen

Det var dock inte bara han som pustade ut.

Det gick en kollektiv suck av lättnad i arenan, för andra gången, den här kvällen när målet och 2–1-segern efter förlängning firades.

Brynäs behöver alla poäng man kan få i försöken att ta sig ur bottenträsket men det var nära att Örebromålvakten Jonas Arntzén stängde matchen helt.

Brynäs sköt, slet, snurrade, tog initiativ och vann skotten stort i första perioden men fick med tre sekunder kvar av densamma en rejäl kalldusch då Örebroforwarden Oliver Eklind gjorde kvällens första mål på gästernas blott fjärde skott i matchen.

Första målet för Timashov

Hemmafansen fick sedan vänta ända till 7.11 in i tredje perioden innan kvitteringen till 1–1 kom, då Dima Timashov som kallar sig själv ”playmaker i första hand” gjorde sitt första mål i Brynäströjan i sin femte match för klubben.

– Vi maler ner motståndarna ju längre matchen går. Men det har börjat komma lite press på mig nu, som när kommer målet? Sådana frågor. Så det var skönt att första målet kom nu när det var som viktigast, säger Brynäsforwarden som väntade ut målvakten innan han placerade pucken i bortre krysset.

Att Timashov tagit med sig energi in i Gävlelaget är tydligt:

– Definitivt. Han är som en liten Pittbull! Dima är kul att se på. Han är stark med pucken och vill ha pucken. Han är som ett monster! Säger Greg Scott med ett brett leende och tillägger:

– Dima är inte den största killen i världen men han spelar hårt, jobbar stenhårt och är roligt att titta på. Ibland sitter man där på bänken och bara ler. Han är en fantastisk spelare så jag är glad att han är en i vårat lag nu.

"På rätt väg"

Brynäs är i och med tisdagens seger efter förlängning nu poängmässigt i fatt Linköping på tionde platsen med fyra poäng upp till nian Färjestad och även om det finns saker att jobba på så tittar laget mer uppåt än känner flåset nerifrån nu konstaterar Greg Scott:

– Absolut. Så är det, till hundra procent. Vi är definitivt på rätt väg. Vi är inte uppe på 60 bra minuter per match ännu men vi är på väg dit, tycker jag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om