Brynäs vände – tre mål på fem minuter

Tidigt underläge borta mot Tingsryd – sedan blixtrade Brynäs till. Hockeyallsvenskans topplag gjorde tre mål på 5.11 minuter och vann till slut med 6–4.

Linus Lindblom gjorde ett av Brynäs mål i bortasegern mot Tingsryd. Arkivbild.

Ishockey2023-10-15 17:29

– Det svänger fram och tillbaka hela matchen och det var ingen prio med försvarsspel, säger Brynäs tränare Niklas Gällstedt till TV4 Play och konstaterar att han bara var nöjd med fullpoängare och inget annat.

– Vi tjuvar lite här och där, och det gör oss sena när vi ska sätta press.

Rycket i första perioden, mål från Jacob Blomqvist, Miks Indrasis och Chad Billins, gav ledning med 3–1. Ett försprång som var välbehövligt då Brynäs då och då inte hade ordning på sitt defensiva spel.

Tingsryd gav nämligen inte upp och var uppe i 2–3, 3–4 och 4–5 men lyckades aldrig komma i kapp Gävlelaget.

Brynäs, som på onsdag ställs mot Djurgården, är tabelltrea på 16 poäng, med en match mindre spelad än Nybro som toppar på 18.