Brynäs vann målrikt toppmöte mot Luleå

Storsatsande Brynäs visar att man menar allvar i kampen om årets SM-guld i ishockey för damer. Hemma mot säsongens andra förhandsfavorit, Luleå, blev det seger med 7–4 efter att Gävlelaget gått på knock i den sista perioden.

Denisa Krizova var en av många målskyttar i toppmötet mellan Brynäs och Luleå. Arkivbild.

Ishockey2020-09-26 18:22

Men det var gästerna från Norrbotten som började bäst. Ronja Savolainen tryckte in ledningsmålet i powerplay, hennes första mål för säsongen, tidigt i den första perioden.

Med fem minuter kvar till pausen var det dock vänt efter att Brynäs nyförvärv Anna Meixner kvitterat och Denisa Krizova gjort 2–1 för hemmalaget. Trots det var ställningen oavgjord inför andra perioden efter att Johanna Fällman utjämnat till 2–2.

Det svängiga toppmötet – mellan två lag som båda stod på full pott efter fyra omgångar – fortsatte efter vilan när Luleå åter satte sig i förarsätet genom Noora Tulus, återigen efter vasst spel i powerplay.

Brynäs studsade dock tillbaka – och det rejält.

Med två snabba mål ordnade Josefin Bouveng, prestigevärvningen från Djurgården, både 3–3 och 4–3 inom loppet av två minuter.

Och efter det ångade Brynäs bara på. Anna Meixner slog till med ett hattrick när hon ökade på till 5–3 och 6–3. Josefine Persson reducerade sedan för ett redan slaget Luleå innan Patricia Marshall fastställde slutresultatet till 7–4 i tom kasse.

Därmed är säsongens första nederlag ett faktum för Luleå. Brynäs däremot fortsätter att imponera och står nu på fem raka segrar i SDHL.