Buffaloförlust trots två mål av Olofsson

Victor Olofsson gjorde två mål för Buffalo borta mot Philadelphia i nattens NHL-ishockey. Det räckte dock inte och hemmalaget vann med 5–2 efter hattrick av Owen Tippett. Washingtons slutspelschans ser allt mer avlägsen ut efter en 5–2-förlust mot St Louis.

Buffalos Victor Olofsson gör mål på Philadelphias Carter Hart i målet.

Ishockey2023-03-18 04:19

Philadelphia inledde starkt. Svenske Victor Olofsson lyckades visserligen reducera, men gästande Buffalo hade aldrig någon riktig chans.

– Vi låg under med 4– 0 (inför tredje perioden) och det här var en match som vi måste vinna så vi hade inget att förlora vid det läget. Så vi satte mer press på dem, säger Olofsson om tredje perioden då laget lyckades rycka upp sig och han fick in två puckar.

Saknat självförtroende

Olofsson säger att självförtroendet saknades i de två första perioderna.

Buffalotränaren Don Granato är inne på samma linje:

– Jag kände inte igen de flesta av killarna i kväll. De var inte sig själva. Jag tycker att det var ett fåtal – du kan räkna dem på ena handens fingrar – som såg pigga och fräscha ut i kväll.

– Det var det som var avgörande. Flera av killarna såg helt slut ut, säger Granato.

Han påpekar att laget är i en sits då varje poäng är viktig och att man nu måste se till att lära sig av sina motgångar.

Philadelphias Owen Tippett gjorde tre av lagets fem mål, och får därmed NHL-karriärens första hattrick förd till protokollet.

Vinna eller försvinna

Även St Louis-Washington slutade 5–2. Nicklas Bäckström gjorde ett av Washingtons två mål.

Washington, vars chans på en plats i Stanley Cup efter förlusten kan vara på väg att glida laget ur händerna, har bara lyckats plocka två poäng några enstaka gånger den senaste månaden.

– Det är vinna eller försvinna, så man måste gå ut varje match och kämpa för de där två poängen, säger Nicklas Bäckström efter nattens förlust.

Det är fem poäng upp till både Pittsburgh och New York Islanders som just nu ligger bäst till för östra konferensens wild card, med tolv matcher kvar i grundsäsongen.