Bytte jobbet som bilvårdare mot SHL-debut

Försvararen Oskar Lindgren fick göra SHL-debut för Malmö mot Linköping efter att ha lånats in från Vimmerby i hockeyettan.
Försvararen Oskar Lindgren fick göra SHL-debut för Malmö mot Linköping efter att ha lånats in från Vimmerby i hockeyettan.

Han trodde först att det var ett skämt när SHL-klubben Malmö ringde. Ett drygt dygn senare hade Oskar Lindgren bytt hockeyettan och arbetet som bilvårdare mot debut i Sveriges högsta hockeyserie. –Man blev chockad, säger 26-åringen efter 1–2-förlusten mot Linköping.

Ishockey 7 december 2023 22:07

SHL-klubben Malmö har drabbats av skador, sjukdomar och avstängningar. Då fick skåningarnas sportchef Björn Liljander ringa försvararen Oskar Lindgren i Vimmerby.

– Jag fick samtalet vid tolvtiden i går, jag hade precis slutat jobbet, säger Lindgren.

Förutom spel med Vimmerby i den södra hockeyettan jobbar 26-åringen halvtid som bilrekonditionerare.

– Man blev chockad så klart, man trodde inte att det var sant. Det är två steg upp från där jag brukar spela. När man landar i det lite grann så var det bara att ställa in sig på det och köra, säger backen.

"Vakna lite till liv"

Lindgren fick drygt 13 minuter på isen när Malmö föll med 1–2 hemma mot Linköping.

– Det är roligt att ha fått spela sin första SHL-match, trots förlust, säger han.

– Det är ju två snäpp upp och på Sveriges högsta nivå. Det går snabbare, folk är starkare, man måste vara mer noggrann med pucken. Det är klart det är skillnad.

Tidigt i matchen fick han ta emot en tuff tackling av Linköpings Lance Bouma, som tidigare har spelat två säsonger i Malmö.

– Då fick jag väl vakna till liv lite, det var kanske bra. Han körde över mig rejält.

Välkommen till SHL?

– Lite så, säger Oskar Lindgren och skrattar.

Han har tidigare i år också varit utlånad till Västervik i hockeyallsvenskan (två matcher) och har även spelat i den näst högsta serien (totalt runt 50 matcher) med Troja-Ljungby och Karlskoga.

– Det är en avsevärd skillnad på SHL och hockeyallsvenskan också, men det var väldigt roligt i alla fall.

"Mer än jag visste"

Vad är målet?

– Det är väl att spela på SHL-nivå, så klart. Jag är 26 år och är inte purung, men jag skulle väl vilja byta min vardag mot att spela i SHL. Det är väl allas dröm.

Malmötränaren Tomas Kollar var nöjd med Lindgrens debut och säger att han troligtvis även spelar mot Skellefteå på lördag.

– Det var mer än jag visste. Jag visste att det kunde bli så, men det är kul om det skulle bli så, säger Oskar Lindgren.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa