Carlsson hyllas efter ny succé: "Fantastiskt"

Leo Carlsson blev stor hjälte när Anaheim bröt en åtta matcher lång förlustsvit i NHL. Han hyllas efter sitt iskalla straffavgörande mot Colorado (4–3). –Det var ett fantastiskt mål, säger tränaren Greg Cronin till OC Register.

Leo Carlsson firar efter att ha blivit matchhjälte för Anaheim.

Leo Carlsson firar efter att ha blivit matchhjälte för Anaheim.

Foto: Ryan SunAP/TT

Ishockey2023-12-03 12:43

Leo Carlsson stod för ett mål och en assist under ordinarie matchtid och avgjorde sedan straffläggningen med ett iskallt mål.

Dessutom på sin första straff i NHL-karriären.

Pucken började hoppa på Carlssons klubblad, men 18-åringen behöll kylan, fick kontroll på situationen och lurade Coloradomålvakten Ivan Prosvetov med en kroppsfint då han drog pucken från backhand till forehand och placerade in segermålet.

– Finns det något den här unge mannen inte kan göra?, utbrast förre NHL-målvakten Brian Hayward i tv-sändningen enligt Expressen.

Leo Carlsson om straffen:

– Jag tappade nästan pucken där, så jag blev nervös för en kort stund, men sedan såg jag att jag hade kontroll på målvakten och det var ett bra avslut.

Carlssons 2–3-mål under ordinarie matchtid var också snyggt där han pricksköt i krysset.

Segern innebar att Anaheim undvek att tangera klubbrekordet för antal förluster i rad.

Leo Carlsson, som gick som tvåa i sommarens draft, har inlett sin NHL-karriär på ett blixtrande sätt och är uppe i 7 mål och 12 poäng på 16 matcher.

18-åringen från Karlstad blev i våras både den yngste spelaren och målskytten i Tre Kronors VM-historia.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!