Carlsson tar stort ansvar i VH

Backen Oskar Carlsson är en nyckelspelare för Vimmerby Hockey och frågan är om inte han varit bäst av alla VH-spelare i början av säsongen. "Det finns mer att hämta", säger Oskar Carlsson.

Vimmerby Hockeys Oskar Carlsson har varit en av lagets bästa spelare i säsongsinledningen.

Vimmerby Hockeys Oskar Carlsson har varit en av lagets bästa spelare i säsongsinledningen.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2019-10-09 07:15

Vimmerby Hockey inledde säsongen svagt men har kommit igång nu. En av spelarna som växlat upp och som spelar en nyckelroll i VH är Vimmerbykillen Oskar Carlsson. Backen har kanske varit en av lagets allra bästa spelare under inledningen av säsongen och har bjudit på stabilt backspel och även varit med och hotat framåt. 
– Jag tycker det har funkat bra personligen men det finns mer att hämta. Det är svårt att säga exakt vad som kan bli bättre men känslan är att det alltid finns mer procent att plocka ut och det kommer bli bättre ju längre in i säsongen vi kommer, säger Oskar Carlsson. 

Inför matchen mot Kallinge/Ronneby står Carlsson noterad för tre mål och ett assist i Hockeyettan den här säsongen. Frågar man Oskar själv så är dock siffran i målkolumnen fel. 
– Det är egentligen två mål för ett av målen ska jag inte ha, haha. Men jag är ändå nöjd poängmässigt trots att jag haft många lägen och det kanske kunde blivit mer. Men det är inte de personliga poängen som spelar stor roll. Det viktiga är att det kommer fler poäng för laget, säger Carlsson. 

Som tidigare nämnt har hans Vimmerby Hockey fått upp farten under de senaste matcherna. Efter att ha förlorat de tre inledande matcherna har man nu två raka segrar. Först slog man Tyringe på hemmaplan med hela 10–2 och sedan knep man en viktig seger borta mot Hanhals med 3–2. 
– Vi har bra "go" i laget och det är mer positivt nu. Sedan tycker jag även att spelet fungerat bra och jag och Pelle (Ström) har ett bra samspel, menar Carlsson och fortsätter:
– Nu är det viktigt att vi fortsätter med spelet som vi haft och håller ihop det och är noggranna. Det gäller att vi har fart i allt vi gör.
Vad hade ni för svårigheter under början av säsongen?
– Det är alltid svårt i början när man har 14 nya spelare och två nya tränare och det tar ett tag att hitta rätt. Vi hade lite felstuds i de inledande matcherna men sedan tycker jag att det vänt och vi skulle kanske haft tre poäng i ytterligare någon match. 
Hur tycker du annars din kedja har fungerat?
– Jag tycker vi börjat hitta lite enklare vägar i spelet nu än i början, då vi spelade runt lite för mycket. Nu spelar vi rakare och kan på så sätt skapa målchanser på ett enklare sätt. 

Vi liverapporterar Vimmerby Hockeys möte med Kallinge/Ronneby i kväll på www.vimmerbytidning.se.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!