Carlssons 100:e SHL-mål: "Stolt"

Han satte sitt 100:e SHL-mål i krysset – vilket blev startskottet för rena explosionen i tredje perioden – och Frölunda bortabesegrade till slut Örebro med 6–3. –Jag visste inte att jag var ett i från hundra, men jag visste att jag var i närheten i varje fall. Men det är väl kul, såklart, säger Frölundas center Patrik Carlsson till TT.

Patrik Carlsson har gjort sitt 100:e SHL-mål.

Ishockey2021-02-04 21:31

Frölunda tog i lördags revansch och körde över Brynäs i Scandinavium efter en mardrömsvecka med tre raka hemmaförluster. Och på torsdagskvällen ordnade alltså göteborgarna en ny övertygande trepoängare borta mot Örebro efter rena målkalaset i tredje perioden.

– Det är skönt att det har lossnat lite i de två senaste matcherna och vi vill gärna fortsätta bygga på det, säger Patrik Carlsson.

Det var också Frölunda som inledde målskyttet efter fem minuter då norrmannen Mats Rosseli Olsen skickade upp pucken i krysset när han kom fri efter en kontring i spel i numerärt underläge. Men lite senare tog Örebroforwarden Oliver Eklind till vara på en retur och tryckte in kvitteringen bakom gästernas målvakt Niklas Rubin.

"Stolt över"

Så i slutet av andra perioden klev Patrik Carlsson fram och satte 2–1 snyggt i krysset bakom målvakten Jonas Arntzen i spel fem mot fyra. Och den 33-årige Frölundaprodukten gjorde alltså sitt 100:e mål i SHL-karriären.

– Fick bra fart med pucken i powerplay, sen slår (Lucas) Raymond en bra passning genom boxen, jag lyckas inte skjuta direkt men får den på skridskon och lyckas hålla upp blicken och ser att det finns en liten lucka. Skönt att man prickar rätt också ibland.

TT: Just då hade du ingen riktig koll på att du precis kommit upp i 100 SHL-mål. Hur är känslan nu?

– Det är självklart något att vara stolt över. Och skönt att i framtiden kunna blicka tillbaka på, säger han och tillägger lite senare:

– Och det är klart att det gav oss ett bra utgångsläge inför sista perioden, så på så sätt var det ju skönt.

Fyra minuter – fyra mål

För det blev rena panginledningen i tredje perioden – med fyra mål på lika många minuter. Efter drygt två minuter kvitterade Örebrocentern Rodrigo Abols med ett praktfullt skott. Frölunda svarade direkt och gjorde tre mål på tre och en halv minut.

+ Först pricksköt Jonathan Sigalet in 3–2 i anfallet efter.

+ Sedan ökade Elmer Söderblom på ledningen med ett nytt mäktigt pangskott.

+ Och nästan direkt därefter styrde Johan Sundström in 5–2.

När sju minuter återstod satte också Robin Alvarez 6–2 till gästerna – och bara några sekunder senare reducerade Borna Rendulic.