Carlssons frustration efter förlusten: "Ska göra mål"

Anton Carlssons kedja skapade en hel del chanser och var drivande för Vimmerby Hockey. Ändå blev det inga mål hemma mot Väsby. "Det är frustrerande", konstaterar Carlsson.

Det var en frustrerande kväll för Vimmerby Hockey och Anton Carlsson.

Det var en frustrerande kväll för Vimmerby Hockey och Anton Carlsson.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-12-28 22:29

Sex omgångar in i Allettan är Vimmerby Hockey det lag som gjort näst minst mål bland lagen i sin serie. Effektiviteten fortsätter att gäcka laget och var det stora problemet även på tisdagen. 

Det är givetvis något som Anton Carlsson också pekar på efter 0–2 hemma mot Väsby.

– En jämn match där det är två lag som vill spela. Vi spelar faktiskt ganska bra och vårdar pucken. Vi är lite för ineffektiva och får inte in pucken...

Carlsson minns tillbaka på ett par lägen han hade under matchen, där det mycket väl kunde blivit utdelning.

– Det är klart... När vi känner att vi är där och att vi ändå har lägen så är det jobbigt när pucken inte studsar rätt för oss. Jag själv har några lägen där minst ett eller två av dem borde sitta. Det är frustrerande, sammanfattar han.

Spelmässigt var den assisterande kaptenen nöjd med insatsen, trots att man gick mållösa.

– Överlag gör vi en bra match. Vi såg spelsugna ut direkt när vi kom ut i första och där styr vi matchen. Sen möter vi ett jättebra lag där det är små, små detaljer som gör att de kan få en kasse och få en till. De gör en jättebra bortamatch som ger dem tre poäng. 

Vad är anledningen till era svårigheter med att göra mål?

– Vi får titta på varifrån vi tar våra skott och hur det ser ut med trafik framför mål. Såna saker får vi kolla på. Men det är klart vi ska göra ett eller två, i alla fall, av alla chanser vi skapar.

Är du orolig för fortsättningen?

– Nej. Vi skapar en hel del och så länge man gör det så får man ändå ha en fortsatt tro på att det går. Vi har gjort mycket mål tidigare under säsongen, så vi vet att det finns där. Det är inget jag är orolig över.

Nästa uppgift är också mot Väsby. Lagen möts redan på torsdag igen, då uppe i Stockholm.

Vad måste ni göra annorlunda?

– Framför allt så ska vi bara fortsätta våga driva matchen och försöka ha kontroll på pucken. Sen är det väl den här lilla desperationen som krävs för att få in pucken, menar Anton Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!