Carolina till semi – Jesper Fast avgjorde

Carolina blev första laget till semifinal i Stanley Cup. Det avgörande 3–2-målet mot New Jersey stod svensken Jesper Fast för. –Det är det största målet jag gjort, säger han.

Carolinas Jesper Fast firar efter att ha gjort 3–2-målet som tog hans lag vidare till semifinal i Stanley Cup-slutspelet.

Ishockey2023-05-12 05:16

Det stod 2–2 vid full tid och matchen gick till förlängning. Drygt sju minuter in i förlängningen, i spel fem mot fyra, styrde Jesper Fast, med ryggen mot målet, in ett skott från Jesperi Kotkaniemi.

– Otroligt kul förstås. Jag har aldrig gjort några övertidsmål under NHL-karriären, så redan det mot Islanders var ju stort, men ja, det här smäller ännu högre, säger han till Aftonbladet.

Fast satte det avgörande målet i den andra åttondelsfinalen mot New York Islanders.

Segermålet mot New Jersey, som tog Carolina till semifinal, var också en revansch för ett öppet mål-läge som han missade i första perioden.

– Man måste bara ha väldigt kort minne. Det var jobbigt när det hände men man måste bara fokusera om till nästa byte, säger Fast i intervjuerna efter matchen.

31-åringen har varit het i slutspelet och gjort fem mål så här långt.

– Många av våra bästa offensiva spelare är ju skadade så andra har behövt steppa upp och det är förstås kul att jag kunnat bidra så mycket, säger han till Aftonbladet.

I semifinalen kommer Carolina att få möta vinnaren i kvartsfinalrundan mellan Florida och Toronto som Florida leder med 3–1 i matcher.

I det femte mötet mellan Seattle och Dallas vann Dallas med 5–2. Roope Hintz fortsatte att glänsa i slutspelet – gjorde två mål och en assist och har nu 18 poäng i elva slutspelsmatcher (8+10).

Adam Larsson gjorde ett av Seattles två mål.

Dallas leder med 3–2 i matcher och lagen möts i en sjätte match natten mot söndag, svensk tid.

Fakta: Kvartsfinalerna i Stanley Cup