Centern om VH:s svårigheter: "Det bara låser sig"

Effektiviteten och poängskörden har varit Vimmerby Hockeys stora problem i Allettan hittills. "Ibland får man såna perioder under säsongen när det bara låser sig", säger den allsvenskt meriterade centern Philip Rondahl.

Philip Rondahl försöker sätta fingret på VH:s anfallsproblem: "Jag tror att det sätter sig i huvudet".

Philip Rondahl försöker sätta fingret på VH:s anfallsproblem: "Jag tror att det sätter sig i huvudet".

Foto: Haris Dreco

Ishockey2021-01-26 16:30

En tredjedel av den södra Allettan har spelats och för Vimmerby Hockey har det varit ett par tunga matcher på sistone. 4–2-förlusten mot Karlskrona följdes upp med samma förlustsiffror mot HC Dalen. Och i den senaste matchen, borta mot Nybro, fick man lämna Liljas Arena poänglösa (5–2 till Nybro). 

– Det var lite platt fall i andra perioden mot Nybro. Det är mycket som går fel där och som gör att de drar iväg till 4–0, menar Philip Rondahl. 

Linköpingskillen kom till VH i början av grundserien i höstas och sågs som ett starkt nyförvärv. Han hade tidigare gjort närmare 100 matcher i Allsvenskan, under sin tid i Västerviks IK och Karlskrona HK. Men precis som för hela laget så har det varit skralt med poäng i Allettan för 24-åringen.

– Jag vet inte riktigt varför vi inte fått det att lossna. Ibland får man såna perioder under säsongen när det bara låser sig. Jag tror att det sätter sig i huvudet när man tappat några ledningar och förlorat matcher i slutskedet, säger Rondahl.

Varför tror du att ni haft svårt att bevaka ledningarna och döda matcherna?

– Vi brukar ju börja bra i första perioden och vi vill givetvis fortsätta spela så även i den tredje. Men återigen är det något där som låst sig när vi haft ledningen. Jag tycker ändå att vi haft kontroll i många matcher och mot till exempel Dalen så kändes det inte oroligt. Sen backar vi hem och bjuder in dem i matchen...

undefined
Philip Rondahl (nummer 23).

Det finns dock ingen tid för att sucka och grubbla över det som varit. På onsdag kväll är det dags för ny match. Då kommer Visby/Roma på besök till Vimmerby ishall.

Hur går tankarna inför den matchen?

– En rolig utmaning och det ska bli kul att möta ett nytt lag. Jag vet inte så mycket om hur de spelar, men de är i Allettan av en anledning och det är för att de är ett bra lag. Nu har vi några förluster på raken, så det gäller att komma ut starkt i vår hall och visa att det är vi som bestämmer. 

Framtiden då? Får Rondahl välja så ser den ut så här:

– Det absolut bästa hade varit att ta sig upp till Allsvenskan med Vimmerby. Det är drömmen. Men man måste vara ödmjuk och det är en lång väg att gå. Får vi ihop gruppen på ett bra sätt så har vi en chans. 

Sporten direktrapporterar onsdagsmatchen mellan VH och Visby på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!