Chicago räddade sig kvar i slutspelet

Chicago vann över Vegas med 3–1 och räddade sig därmed kvar i NHL-slutspelet. Corey Crawford storspelade och vann målvaktsmatchen mot svenske Robin Lehner. –Det är helt klart tack vare honom som vi vann matchen, säger Chicagos 1–0-skytt Drake Caggiula.

Corey Crawford storspelade i Chicagomålet när Vegas besegrades i den fjärde åttondelsfinalen i Stanley Cup.

Ishockey2020-08-17 05:25

Chicago, som spelade med kniven mot strupen, tog tidigt kontroll över matchen. Vegas leder nu åttondelsserien med 3–1 och det blir alltså minst en match till mellan lagen i slutspelsserien i bäst av sju matcher.

– Vi spelade stabilt, alla kom bakåt för att hjälpa till, säger Corey Crawford som storspelade i Chicagomålet.

Lehner olycklig

Drake Caggiula, som gjorde Chicagos första mål lyfte fram målvaktsinsatsen efter matchen.

– Det är helt klart tack vare honom som vi vann matchen. Han gjorde en massa fina räddningar och gav oss en bra känsla. Han gjorde vad som krävdes i dag, säger Caggiula.

Vid Chicagos 2–0-mål i första perioden studsade pucken på Vegasmålvakten Robin Lehners ansiktsskydd och sedan in i mål.

– Man tar dem (målen) hur de än går in, jag är glad över den lyckosamma studsen, säger Chicagos Matthew Highmore som stod för skottet.

Bara några sekunder efter 2–0-målet reducerade Vegas genom Shea Theodore. Men det räckte inte för det toppseedade laget då andra perioden blev mållös, liksom det mesta av den tredje. Och med bara sekunder kvar av matchen snyggades Chicagos resultat till då Alex DeBrincat gjorde 3–1 i tom kasse.

Förlusten är Vegas första under årets försenade Stanley Cup-slutspel och Robin Lehners första i Vegasfärgerna.

Pettersson målskytt igen

Philadelphia vann över Montreal med 1–0 i lagens tredje åttondelsmöte och leder nu serien med 2–1.

Matchens enda mål kom i början av första perioden då Jakub Voracek styrde in ett skott av Claude Giroux efter en passning från Robert Hägg.

Vancouver hade chansen att skaffa sig matchboll fram till 3–0 i matcher mot de regerande mästarna St Louis. Men trots 46 räddningar av Jacob Markström och ett mål samt en assist från Elias Pettersson föll laget i förlängningen.

Matchen var helt jämn, 2–2, efter full tid men St Louis behövde bara jobba 15 minuter övertid för att avgöra. Fri med Markström avgjorde Brayden Schenn tillställningen – påpassligt framspelad av Ryan O'Reilly och svenske Carl Gunnarsson. Nu väntar en ny drabbning redan kommande natt.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus 2–1 i matcher. Nästa möte natt mot tisdag svensk tid.

Philadelphia-Montreal, 2–1 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Washington-New York Islanders, 0–3 i matcher. Nästa möte natt mot onsdag svensk tid.

Boston-Carolina, 2–1 i matcher. Nästa möte natt mot tisdag svensk tid.