Chockförlust för Kanada: Måste se oss i spegeln

Kanada är favoriter till JVM-guldet i ishockey på hemmaplan. Men i hemmanationens premiärmatch blev det en chockartad förlust, 2–5 mot Tjeckien. –Vi måste se oss själva i spegeln, säger lagkaptenen Shane Wright enligt CBC.

Kanadas Connor Bedard åker in med huvudet före i Tjeckiens mål.

Ishockey2022-12-27 08:21

Kanada hittade rätt först i powerplay när lagkapten Wright, en av tre kanadensiska spelare till vardags i NHL, hittade rätt i powerplay. Men Tjeckien gjorde två snabba mål i slutet av första perioden och gick till periodvila med 2–1 i ryggen.

Supertalangen Connor Bedard gjorde visserligen mål i andra perioden, men överlag var det en mörk historia för Kanada. Zach Dean fick fem minuters utvisning och matchstraff varpå Tjeckien gjorde två mål och till slut vann med 5–2.

– De spelade med lite mer intensitet från start. De jobbade hårdare än oss under större delen av matchen, säger Bedard.

– Vi måste fixa en hel del grejer men jag vet att vi kommer att svara på det här, säger Wright.

Kanada och Tjeckien spelar i Sveriges grupp A. Där finns även Tyskland och Österrike.