"Chockövergångarna": "Hade inte med det i planeringen"

Det slog ner som något av en hockeybomb i den lokala hockeyn. Virserums poängkungar Simon Dahl och Jim Nordh lämnar för derbyrivalen Åseda IF. "Jag har inte riktigt fått kläm på varför de lämnar", säger Roine Karlsson i sportgruppen.

Jim Nordh i en match mot Åseda. Nästa säsong ska han spela med dem istället.

Jim Nordh i en match mot Åseda. Nästa säsong ska han spela med dem istället.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2020-05-03 14:37

De visste att det var på gång, men ändå kom det överraskande för många inom Virserumshockeyn att Simon Dahl och Jim Nordh skulle lämna klubben. 

– Vi hade inte med det i planeringen. Men jag vet att Åseda har legat på dem hårt de sista veckorna. Vi kunde inte matcha dem. Men exakt varför de går dit kan jag inte svara på. 

Med sitt stora VSGF-hjärta tycker Roine Karlsson förstås att det är trist att klubbens stjärnspelare lämnar, men med eftertryck i rösten säger han att det inte är några hard feelings mellan klubben och Dahl & Nordh. 

– Jag har pratat med bägge och det är lugnt. De har gjort mycket för klubben de senaste åren och fått upp oss på kartan igen. Det ska vi tacka dem för. Jag önskar dem lycka till, men jag kan inte säga samma sak om Åseda. Det har alltid varit en stark rivalitet mellan oss, även på min tid. Samtidigt är det kul att det är så och det drar upp intresset. 

Vad innebär det för er att de båda lämnar?

– Klart att det är ett slag att tappa dem. Jag tror att vi hade sopat banan med alla motståndarna i grundserien om vi fått behålla dem en säsong till. Jag sa till Dahl att jag tyckte det var lite förvånande att de försvinner till den här säsongen. Det händer ju saker på spelarsidan varje vecka och vi har fått flera spännande nyförvärv. 

– Jag har pratat med Wictor Holmberg (nye tränaren) om att de försvinner. Och vi kommer inte att ändra på vår målsättning för den skull. Det här kan faktiskt öppna lite nya möjligheter. Vi har byggt mycket av vårt spel på deras och lagets starka offensiv. Nu kanske vi istället kan fokusera på att bli bättre i defensiven. Holmberg är en smart kille och har säkert redan en plan. 

Flera bra spelare gjorde samma klubbyte förra året. Och nu Dahl och Nordh. Varför är det så tror du?

– Jag kan inte och vill inte spekulera i det. Jag vet faktiskt inte varför, men någonting är det som drar till Åseda. Vi vill verkligen inte bli en plantskola för Åseda. 

Kommer derbymatcherna att bli extra laddade efter det här i vinter?

– Ja, haha. Så kan det nog bli. Det var en spelare som uttryckte sig så att det kommer bli ännu roligare att besegra Åseda efter det här...

Tittar ni på att ersätta era poängkungar?

– Vi behöver kanske få in spetsspelare, men att hitta dem...? De finns nog inte i Sverige. Kanske att vi får försöka ta in någon mer kanadick i laget, funderar Roine Karlsson. 

Två transatlanter är redan klara till nästa säsong – och en tjeckisk back. 

– Det höjer nog intresset ett snäpp med de killarna i laget. 

Karlsson är nöjd med truppen, trots de tunga tappen av Dahl och Nordh:

– Vid samma tidpunkt förra året hade vi varken tränare eller en enda spelare klar. Det var faktiskt så illa då att jag själv fick hoppa in och hjälpa till i båset med Tomas Larsson i seriepremiären mot Åseda. Vi hade det tufft i början, men vi räddade säsongen och tog oss till Alltrean igen. 

– Nu är läget ett helt annat. Och vem vet... jag har sagt till Simon (Dahl) att det inte är så jäkla roligt att åka de där extramilen till Åseda när det börjar bli halt och jäkligt i december. Då får han och Jim gärna höra av sig till oss igen, haha. 

Roine Karlsson var med och stöttade Tomas Larsson i VSGF-båset förra säsongen.
Roine Karlsson var med och stöttade Tomas Larsson i VSGF-båset förra säsongen.
Truppen 2020/2021

Klara spelare än så länge i VSGF: Målvakter: Robert Davidsson, Felix Nyström.

Backar: Philip Elander, Dominik Brzek.

Forwards: William Petersson, Karl Torstensson, Otto Svensson, Elias Grönberg, Jonathan Sahlström, Daniel Öhlund, Markus Jardebrink, Wesley Howerton, Thomas Mansbridge. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!