Christoffersson hjälte i straffdramat: "En riktig akuträddning"

Robin Christoffersson stod på huvudet i målet för VH stundtals mot Djurgården och såg till att ta matchen mot Djurgården till straffar. Där hade han stor fördel av att ha sett motståndarna lägga många straffar. "Jag var grymt påläst på förhand och hade stor nytta av det", sa målvaktshjälten.

Akuträddningen. Robin Christoffersson lyckades rädda Linus Klasens straff i den första omgången och sätta VH i förarsätet.

Akuträddningen. Robin Christoffersson lyckades rädda Linus Klasens straff i den första omgången och sätta VH i förarsätet.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-10-03 07:00

Förra säsongens kvalhjälte Robin Christoffersson fick se Vimmerby Hockeys tre första Allsvenska matcher från bänken. Nu fick han chansen för andra matchen i rad och visade mot Djurgården att han sannerligen vill vara med i kampen om förstaspaden.

Hur upplevde du matchen som helhet?

– Den första perioden var den svettigaste. Det var tur det för då var jag fortfarande pigg och fräsch. 1–1 efter första var ett drömresultat för oss. Sedan kan vi spela vårt spel och tar över bitvis. Jag är väldigt nöjd med försvarsspelet. Vi håller dem på utsidan hela tiden och puckarna som går fram ser mina medspelare till att jag kan se. Sedan har jag väl lite tur med något skott som tar i stolpen, sa Christoffersson som började känna segerförhoppningar.

undefined
Robin Christoffersson hade mycket att göra mot Djurgården.

Så kom 2–1 till Djurgården och ridån var på väg ner. Den gick upp igen i slutsekunderna när Jakob Karlsson kvitterade till 2–2. 

Då klev Christoffersson fram på scenen. 

Och som han gjorde det.

– Det kändes bra när det gick till straffar. Jag var väldigt väl påläst kring hur Djurgårdens spelare skulle lägga sina straffar. Det är fördelen med att ha sett deras stjärnor spela många matcher.

Det höll dock på att gå snett när Linus Klasen klev fram och tog den första straffen.

– Ja, haha. Han gjorde inte den variant som jag hade väntat mig så jag kom fel på det. Jag fick chansa och kasta ut ett ben och det blev en väldigt lyckad akuträddning kan man säga.

Sedan tvingades han släppa Tyler Kellehers straff förbi sig.

– Det grämer mig. Han gjorde precis som jag tänkt, men jag hann inte dit.

I den sista straffen mot Patrick Thoresen gick det Christofferssons väg.

– Jag läste sönder honom totalt, sa han med ett brett leende.

VH-keepern fick sedan se Isak Hansen avgöra från nära håll.

– Hansen har en riktigt avig variant som han kört en del med norska landslaget. Jag trodde den skulle passa bra mot Andrén i Djurgårdens mål. Och det blev ju rätt.

undefined
Isak Hansen jublar efter sitt avgörande mål.

Vimmerby Hockeys assisterande tränare Björn Tholander Olsson var lite tagen efter lagets prestation mot Djurgården.

Vad känner du nu?

– Klart att det är en stor glädje i hela gruppen och ger oss en enorm boost. Det är lite skillnad att åka på en lång resa till Mora torsdag morgon med en sån här vinst i ryggen, säger Vimmerbys assisterande tränare med ett stort leende. 

Han fick se VH inte riktigt hänga med i den första perioden: 

– Vi var inte där vi ville vara. Vi måste ha tuppkammen på direkt när vi möter sånt här starkt motstånd. Det hade vi inte, men vi blev bättre och bättre. Vi växer in i det och killarna gnuggar på som tusan. Och jag är så jäkla imponerad av vårt boxplay. Vi har jobbat hårt på att vara bra på det. 

Det märks tydligt att Tholander Olsson är superglad och nöjd. Förstås. Det här var inget annat än en stor skräll. 

– Det var en häftig match och vi vinner tack vare en fantastiskt bra laginsats. Sen blir jag extra glad för Robins (Christoffersson) skull. Han gjorde en otrolig match i målet. Nu ska vi njuta av den här segern ett litet tag innan det är ny match på fredag. 

Den matchen spelas borta mot Mora. En speciell match för Leksingen Christoffersson.

– Jag har varit utlånad till Mora en gång i tiden, men är ju Leksing framförallt. Det är alltid frisk luft i Dalarna så det ska bli kul att komma dit. Sedan kommer mycket släkt och vänner och kollar matchen så jag hoppas att få stå igen.

Och efter insatsen mot DIF stärkte han sina aktier.

undefined
Leksingen Christoffersson hoppas att få chansen igen mot Mora på fredag.
VH–Djurgården 3–2

Första perioden: 0–1 (10.04) Tyler Kelleher (Patrick Thoresen, Jonathan Tychonick) i spel fem mot fyra, 1–1 (16.03) Ludwig Wistén (Jakob Karlsson, Eddie Levin)

Tredje perioden: 1–2 (53.06) Fredric Wiegel (Tyler Kelleher, Jakob Ragnarsson), 2–2 (59.39) Jakob Karlsson (Hampus Eriksson, Hugo Ollila) i spel sex mot tre

Avgörande straff: Isak Hansen

Skott: 24–38 (5–17, 7–9, 9–9, 2–3, 1–0)

Utvisningar, VH: 6x2 min, DIF: 5x2 min

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!