Christoffersson: "Svårt att ta in vad vi har ställt till med"

Det har gått en dryg vecka, men Vimmerby Hockeys målvakt Robin Christoffersson har fortfarande inte smält det faktum att laget tagit sig upp i Allsvenskan. "Det är svårt att ta in vad vi har ställt till med", säger han.

Målvakten Robin Christoffersson har tillsammans med backarna William Alftberg och William Dageryd lagt grunden till Vimmerby Hockeys starka försvar.

Målvakten Robin Christoffersson har tillsammans med backarna William Alftberg och William Dageryd lagt grunden till Vimmerby Hockeys starka försvar.

Foto: Meijer Media

Ishockey2024-04-28 16:00

Den 27-årige Leksandskillen gjorde sin tredje säsong i VH och börjar rota sig på orten. Efter en vecka full av firande tar han det lite lugnt i vårvädret när Sporten når honom på söndagen.

Har det hunnit sjunka in lite mer nu att du varit med och spelat upp VH i Hockeyallsvenskan?

– Nej, det går inte att begripa. Jag var ute och käkade tillsammans med några av grabbarna i laget på lördagskvällen. Då pratade vi mycket om det. Att det är svårt att fatta vad vi har ställt till med. Den här karamellen kan vi suga länge på.

För Christofferssons del blev det en speciell säsong i hans roll som målvakt. Han sågs som förstavalet i början av grundserien. Sedan kom Scott Hector in och tog för sig allt mer. När han blev skadad en bit in på Allettan så blev det Christoffersson för hela slanten.

Nästan.

I kvalserien fick Christoffersson kliva av efter att ha släppt in tre mål tidigt. Då var han liksom många andra i laget rejält frustrerade.

– Vi gjorde en riktig plattmatch där. Likaså mot Piteå borta i första omgången. Förlusten mot Halmstad kom väldigt olägligt. Vi hade skaffat oss ett bra utgångsläge, men så kastade vi bort de poängen var känslan då.

undefined
Robin Christoffersson har fortfarande lite svårt att ta in att VH tagit sig till Allsvenkan.

Nu gick det ändå vägen för Vimmerbylaget. Det blev gruvlig revansch mot just Halmstad via seger med 8–1 i sista omgången och det räckte för att ta hem kvalserien.

– Det är charmen med kvalserien. Alla kan slå alla även om man inte har så mycket att spela för. Att vi lyckades vinna mot samtliga lag visar att vi var värda det här. 

Hur var det för dig att spela så pass många matcher på kort tid?

– Det var väldigt intensivt med match varannan dag. Det är klart att det kändes i kroppen under de sista matcherna. Samtidigt hade vi allt att spela för och då är det lättare att bita ihop.

Målvaktshjälten kommer bli kvar i Vimmerby ett tag till. 

– Jag har jobb på AL-skolan terminen ut och sedan får det bli lite semester.

Vad tänker du om framtiden?

– Jag har haft ett avslutande snack med tränaren Hampus Sylvegård och hoppas sitta ner med Sportchefen Pelle Johansson snart. Men han verkar ha lite att stå i så vi får se när jag kan få komma till hans kontor.

Kan du tänka dig att spela vidare i VH?

– Självklart lockar det med Allsvenskt spel och jag trivs väldigt bra både med laget och i staden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!