Christofferssons stora revansch: "Mycket bättre"

Snacka om revansch. Efter sju insläppa mål mot Piteå, där varken Robin Christoffersson eller laget var att känna igen, var målvakten bäst på isen i starka segern mot Hudiksvall. "Det känns väldigt skönt", säger han till Sporten efter seger med 4–1.

Robin Christoffersson storspelade för VH och var bäst på isen mot Hudiksvall.

Robin Christoffersson storspelade för VH och var bäst på isen mot Hudiksvall.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-04-01 20:27

Och det förstår vi verkligen. För sett över 60 minuter var det ett helt annat Vimmerby Hockey som vi fick skåda i Holmen Center mot Hudiksvall.

Det var ett lag på ett uppdrag: Revanschera sig efter storförlusten mot Piteå. Det var också precis det som hände. 

Med en enorm viljestyrka och lagmoral fick VH med sig alla tre poäng. Den kanske enskilt största anledningen till det var storspelande Robin Christoffersson i VH-målet, som var bäst på isen.

– Det var betydligt bättre försvarsspel, vi släpper inte alls in dem på samma sätt som vi gjorde mot Piteå. Jag vet faktiskt inte vad vi faller in i där, säger han och fortsätter: 

– Men det är starkt av oss att studsa tillbaka. Vi har inte förlorat två på raken på väldigt länge och det är en enorm styrka. Vi spelar bra och håller dem på utsidan. Jag får några lägen att agera på, men det är mycket mer stabilt från mig den här matchen och sen gör vi mål på våra chanser. 

Som målvakt måste det givetvis vara extra tungt att släppa in sju mål. Hur pass skönt är det att då få storspela i matchen efter?

– Det känns såklart väldigt skönt. Man blir fundersam under en sån match (mot Piteå). Jag spelade inte med den pondusen jag ville, och man blev orolig eftersom vi inte visste var vi hade varandra. Det blev en nervositet som spred sig genom laget. 

– Nu kändes det mycket bättre. Det var lugnt och stabilt från min sida, jag hade kontroll på puckarna, kom det returer låg jag rätt och sen fick jag gör några viktiga räddningar. 

En viktig sekvens under segermatchen i "Hudik" var när laget städade av ett fyra minuter långt boxplay i den tredje perioden, efter Hugo Ollilas utvisning. Både Pelle Ström och Jakob Karlsson tappade klubborna, men ett extremt uppoffrande spel och en mur i målet gjorde att VH överlevde de minuterna. 

– Det var riktigt svettigt. När någon tappar klubban blir man nästan som en man mindre. Men jag tycker faktiskt vi har bra koll på deras powerplay, vi vet vad dem söker. Vi ligger rätt och kan sätta pressen som vi vill. Visst, något genomspel blev det... Men vad fan, det är inte så lätt när man tappat klubban, säger Christoffersson och skrattar.

undefined
Robin Christoffersson i samspråk med domaren efter en situation i den första perioden.

Med tanke på en del oväntade resultat inledningsvis är det oerhört jämnt i kvalserien efter de två första omgångarna. VH har en poäng upp till Kristianstad, som kommer på besök till Vimmerby under torsdagskvällen.

– Det var faktiskt något som vi påpekade inför den här matchen mot Hudiksvall, att det är ingen idé att hänga med huvudet. Det är lika bra att ta "knäppen" i början så slipper vi det sen. Eftersom det blivit lite skrällar visste vi att det skulle vara jämnt i tabellen om vi slog "Hudik", och så blev det också. Nu är det bara att köra.

Om vi bortser från det hockeymässiga, hur har det varit att spendera fyra dygn tillsammans med laget?

– Jag måste säga att det är en otrolig grupp. Vi har väldigt kul med varandra. Jag vet inte hur lång tid det tog upp (till boendet i Skellefteå innan kvalseriepremiären), men det var inga problem alls. Man kunde sova lite, sen kollade vi hockey ihop och hade en massa skönt surr. Det är en grym gemenskap i laget och alla hänger med alla.

Resan hem lär kännas kortare nu också va?

– Haha, ja verkligen. Nu behöver man inte dra i Airpodsen och lägga sig direkt. Det blir lite gott snack innan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!