Colorado skåpade ut Arizona i Stanley Cup

Colorado Avalanche gjorde processen kort med Arizona Coyotes i åttondelsfinalen. Prärievargarna skickades hem med svansen mellan benen efter ytterligare en förnedrande 7–1-förlust. –Vi sade tidigt i matchserien att vi skulle nöta ned dem. Det var vår plan och vi höll oss till den, säger Colorados lagkapten Gabriel Landeskog.

Carolinas målvakt Petr Mrazek (34) gör en av sina 25 räddningar i mötet mot Boston. Men med två insläppta puckar är det slutspelat för Carolina i Stanley Cup för den här gången.

Ishockey2020-08-20 01:55

Colorado har visat minst sagt fin form i åttondelsfinalserien. I den femte matchen mot Arizona stod det 3–0 efter den första perioden, vilket hade blivit till 6–0 när det var dags för nästa periodvila. Därefter blev den tredje perioden en mindre målrik historia, där båda lagen fick in varsin puck innan slutsignalen ljöd.

För andra matchen i rad besegrar Colorado därmed sin motståndare med 7–1. Det är första gången i NHL-historien som ett lag vinner de två avslutande matcherna i en slutspelsmatchserie med sex mål.

André Burakovsky spelade fram till två mål, och Gabriel Landeskog noterades för två assist.

– Det var jämnt i början av matchserien, men vi lyckades uppenbarligen hitta sätt att få fler skott på mål, säger Landeskog vid den digitala presskonferensen efter matchen.

Nazem Kadri och Nathan MacKinnon blev båda tvåmålsskyttar. Det är andra matchen i rad som Kadri är flermålsskytt, något som bara fem andra spelare i klubbens historia (däribland Peter Forsberg) har lyckats med i slutspelet.

"Arbetsmoral först"

Segern innebär 4–1 i matchserien i bäst av sju matcher, och Colorado är vidare till kvartsfinal med gott självförtroende:

– (Självförtroendenivån) är hög, det har den alltid varit, och om vi spelar och behåller vår identitet kan vi mäta oss med de bästa. Vi har gjort ett bra jobb, arbetsmoralen kommer först, och det visar sig uppenbarligen, säger Kadri i en tv-intervju direkt efter matchen.

Landeskog säger att det inte blir något stort firande, men att det blir några dagars vila inför kvartsfinalserien.

– Vi är redo att ta nästa steg. Vi är en grupp där de flesta har varit i laget i tre–fyra år, som har vuxit och gått igenom svårigheter tillsammans

Boston vidare

Även Boston är vidare till kvartsfinal i Stanley Cup, sedan man tog sin fjärde seger mot Carolina i åttondelsfinalen.

Liksom fyra av fem tidigare matcher i matchserien blev det återigen en seger med ynka ett mål, när Boston besegrade Carolina med 2–1.

Bostons David Pastrnak var tillbaka efter att ha missat de senaste tre matcherna. Den 24-årige poängplockaren noterades för assist till de båda målen, som gjordes av David Krejci och Patrice Bergeron.

Carolinas tröstmål utfördes av Haydn Fleury.

Bostons Joakim Nordström och Pär Lindholm spelade knappt elva respektive tolv minuter i åttondelsfinalen, men ingen av dem hade något skott på mål.

Montreal klamrar sig fast

Montreal vann sitt möte med Philadelphia, och reducerar därmed matchserien till 3–2. Två powerplaymål av Philadelphia – båda signerade Jakub Voracek – i den andra perioden såg ut att ställa till det, men Montreal kunde kämpa sig tillbaka och vann till slut med 5–3. Finländske Joel Armia i Montreal utsågs till matchens bäste spelare med två mål.

Fakta: Åttondelsfinalerna i Stanley Cup

Östra konferensen:

Tampa Bay-Columbus. Tampa Bay vidare till kvartsfinal efter 4–1 i matcher.

Philadelphia-Montreal, 3–2 i matcher. Nästa möte natt mot lördag, svensk tid.

Washington-New York Islanders, 1–3 i matcher. Nästa möte natt mot söndag svensk tid.

Boston-Carolina. Boston vidare till kvartsfinal efter 4–1 i matcher.