Colorado vände efter målvaktsbytet

I en målrik match i NHL-ishockeyn, mellan Colorado och Anaheim, vände Colorado en mardrömsstart – till segerkross 8–4. Ett målvaktsbyte blev segerdraget.

Washington Capitals stjärna Alexander Ovetjkin jublar efter att ha gjort sitt 718:e mål i NHL.

Ishockey2021-03-17 07:03

Det blev ett stort målkalas när Colorado besegrade Anahiem hemma på Ball Arena med 8–4. André Burakovsky inledde målskyttet efter bara en minut, hans sjunde för säsongen.

Det var dock Anahiem som till en början satte fart på målfesten. Bortalaget gjorde alla sina fyra mål i den första perioden och Colorado såg sig tvunget att byta ut målvakten, den unge Hunter Miska, vars räddningsprocent i den första perioden var exceptionellt låg – 42,9 procent.

Målvaktsbytet blev ett segerdrag. Efter att ha lämnat isen efter den första perioden med ett 2–4-underläge började Colorado till slut att få upp farten och peppra in mål. Det blev två i den andra perioden och fyra i den tredje – samtidigt som inbytte målvakten Philipp Grubauer höll nollan.

– Vi arbetar rätt så bra som kedja, säger tvåmålskytten Nazem Kadri om sina kedjekamrater Burakovsky och Brandon Saad.

"Viktig nyckel"

Tillsammans var de, på ett eller annat sätt, inblandade i fem av lagets åtta mål.

– Vi pratar alltid, kommunicerar, det är en viktig nyckel för att kunna veta var varje kille befinner sig på isen. Vi har absolut spelat bra, fortsätter Kadri om kedjesamarbetet.

Burakovsky fick förutom sitt mål även med sig en assist. Lagkamraten Gabriel Landeskog noterades också för en assist.

Historisk poäng

Victor Hedman svarade för en historisk assist när Tampa Bay besegrade Dallas med 4–3 efter straffläggning. För hans passning till Steven Stamkos, som gjorde målet, betydde att Hedman blev sjätte svenske NHL-back att nå 500 poäng efter Nicklas Lidström, Börje Salming, Erik Karlsson, Fredrik Olausson och Calle Johansson.

– Jag räknade med att poängen skulle komma på en assist och det passade ju bra att jag spelade fram just ”Stammer”. Många av poängen har tillkommit på just det viset, säger Hedman till Aftonbladet.

– Det är såklart väldigt kul att nå den siffran och jag är hedrad att vara nämnd bland sådana spelare.