Hector missar Troja-mötet: "Inte tillgänglig"

Efter veckor av frånvaro kanske det närmar sig comeback för Scott Hector. Eller? Målvakten är inte alltför optimistisk kring spel i de kommande drabbningarna mot Troja-Ljungby. "Jag kommer inte vara tillgänglig", säger Hector.

Scott Hector kommer förmodligen missa mötena mot Troja. Målvakten har saknats länge på grund av en skada i baksida lår.

Scott Hector kommer förmodligen missa mötena mot Troja. Målvakten har saknats länge på grund av en skada i baksida lår.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2024-03-15 06:02

Och det är såklart inga glädjande nyheter i VH-kretsar. För även om Robin Christoffersson varit väldigt duktig mellan stolparna i Allettan hade Hector en formidabel säsong innan han skadade sig i baksida lår. I både grundserien och Allettan hade han en räddningsprocent på över 94. Att ha två formstarka målvakter till hands hade givetvis varit fördelaktigt i denna fas av säsongen.

I samband med en träning, bara några timmar efter semifinal-valet, tog Sporten en pratstund med målvakten i ishallen i Vimmerby.

Hur skulle du beskriva din skadesituation?

– Jag försöker träna på så gott jag kan och tar det dag till dag. Jag följer ett rehabprogram och under den här perioden har dagsformen fått styra mycket. Ena dagen kan jag köra på mer och den andra dagen får man ta det lugnare, svarar Scott Hector.

Du var otroligt formstark innan skadan var framme. Hur tuffa har de här veckorna varit för dig?

– Det har självklart varit tufft. Det är svårt att stå vid sidan om och se laget spela, man vill ju vara med och hjälpa till. Jag har försökt bidra så mycket som möjligt från sidan. Det gick väldigt bra för mig innan skadan och den härliga känslan vill man bära med sig. 

Kommer du vara tillgänglig för spel i matcherna mot Troja?

– Jag kommer inte vara tillgänglig som det ser ut just nu.

Förmodligen kommer alltså VH behöva ta sig till en kvalserie för att vi ska få se Scott Hector på isen igen den här säsongen. 

Men åter till valet. Vad känner han kring det?

– Vi hade det på känn. Som Hampus (Sylvegård, tränare i VH) nämnde i sändningen hade vi en rankinglista som vi utgick ifrån. Det ska bli spännande. Troja är ett bra lag, men vi är också ett väldigt bra lag. Förhoppningsvis kommer det mycket folk i helgen och stöttar och bidrar till ett par roliga matcher. 

– Det kan vara en nyckel att vi har mycket supportrar som stöttar oss. Jag tror både spelare och publik är redo för den här matchserien. 

Och det verkar också så. För på Vimmerby Hockeys supportersida på sociala medier har det redan hunnit framkomma information om supporterbuss till första bortamötet i Ljungby nästa onsdag. 

Men först ska två högintressanta matcher spelas i Vimmerby. Dock utan Scott Hector i målet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!