Crus Rydberg: "VH saknade spets framåt"

Victor Crus Rydberg var högst delaktig i Kalmars segrar mot Vimmerby i Hockeyettans grundserie. När lagen nu ska mötas i fortsättningsserien tror han att det kan bli ett lite annat motstånd. "Hoppas de fått bättre ordning på det nu", säger han.

Här har Victor Crus Rydberg precis gjort mål mot Vimmerby Hockey. Får han jubla på fredag igen?

Här har Victor Crus Rydberg precis gjort mål mot Vimmerby Hockey. Får han jubla på fredag igen?

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2020-01-03 09:10

Vimmerby Hockey spelar sin tredje match i fortsättningsserien på fredagen när Kalmar HC kommer på besök. Och KHC är lite av ett "bogey-team" för VH. De har nämligen förlorat de fyra senaste matcherna mot KHC (träningsmatcher inkluderade). Kalmars Victor Crus Rydberg, som tidigare spelat i VH, tror att hans lag har en bra chans på fredag.
– Vi slog ju Vimmerby i båda matcherna i grundserien så vi bör ha goda chanser, säger Victor Crus Rydberg. 

Kalmar har inlett fortsättningsserien bra och har vunnit båda sina matcher. Först besegrade man Tyringe med 7–0 på bortaplan och sedan hemmaslog man Borås med 3–1.
– Jag tycker att vi har gjort det vi ska, säger Crus Rydberg och fortsätter:
– Målet för oss är att komma etta men jag tror samtidigt att hälften av lagen i serien har samma mål. Vimmerby och Mörrum är nog våra största utmanare till förstaplatsen.

VH har som bekant fått in några offensiva förstärkningar. Det behövdes, om man frågar Crus Rydberg.
– Vimmerby saknade spets framåt när vi mötte dem i grundserien. De har ju varit väldigt målsnåla men jag hoppas att de har fått lite bättre ordning på det nu, säger han.

Fredagsmatchen blir båda lagens tredje match på sju dagar.
– Det är faktiskt inte så jobbigt, det är ju därför man spelar hockey. Just nu så känns det inte i kroppen men det kommer nog komma fram mot februari, säger Crus Rydberg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!