Dageryd och Levin två av VH:s hjältar: "Alla chippar in"

Eddie Levin visade vägen med första målet. Och William Dageryd, ja han var överallt. Duon var två av hjältarna för Vimmerby Hockey i den sanslöst spännande drabbningen mot Kristianstad. "Men det är verkligen alla spelare i laget som chippar in och gör det ikväll", sa William Dageryd.

Eddie Levin och William Dageryd var två av spelarna som stack ut mest för VH mot Kristianstad.

Eddie Levin och William Dageryd var två av spelarna som stack ut mest för VH mot Kristianstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-16 22:23

Sjätte gången gillt. Lite så kändes det efter att VH mot alla odds lyckats fälla det hett eftertraktade villebrådet Kristianstad. Och snacka om att de gjorde det i rätt läge.

Den som satte första kulan, eller rättare sagt pucken, var Eddie Levin. Förstås. Lagets hetaste målskytt i kvalserien och hela säsongen för den delen.

Den där nollan som KIK:s Wictor Ragnevall hållit i mer än tre matcher behövde "38:an" bara drygt tre minuter på sig för att spräcka.

Så här säger han om målet:

– Det var inga konstigheter egentligen. "Jagge" (Jakob Karlsson) är en bra passningsläggare och jag är en hyfsat stark avslutare när jag får chansen i slottet. Svårare än så är det inte ibland. Och det var extra skönt att vi fick till det i power play.

Levin var även inblandad i Anton Carlssons 2–0 som framspelare några minuter senare. Och när Hugo Ollila tryckte dit 3–0 kort efter det första power breaket trodde han knappt sina ögon.

– Ja, det kändes smått overkligt att ha 3–0 så tidigt mot just Kristianstad. Det var speciellt med tanke på att när vi mötte dem här tidigare på säsongen så var de tre mål upp mot oss tidigt också. Vi vet hur jobbigt det är att resa sig från en sådan start.

undefined
William Dageryd var en gigant för VH mot Kristianstad.

Efter den urladdningen skulle det visa sig att VH inte helt otippat fick lägga fokus på försvarsspelet resten av matchen. Där var det många som klev fram och gjorde ett hästjobb, men bäst av alla på isen för kvällen var utan tvekan William Dageryd. 

Han brukar ofta få stå lite i skuggan av sin backkollega William Alftberg, men i tisdagens match var Dageryd namnet på allas läppar.

– Jo, det gick bra för min del, men framförallt är det en otrolig krigarinsats av hela laget som gör det, säger han lite blygsamt med ett leende.

I andra perioden fick Vimmerby framförallt slita hårt i box play. De lyckades hindra KIK från att göra mål under de tre minuter med en man mindre som följde efter Carl Sjöbergs matchstraff. 

3–1 kom ändå och gav hemmalaget kontakt inför den avslutande perioden. Sju minuter in på den kom 3–2 och då hade VH en riktigt tuff uppgift att bita i.

Det blev inte bättre av att KIK fick chansen i spel fem mot tre i en dryg minut. Men laget redde ut situation på något vis.

– Jag är grymt imponerade av Pelle Ströms och Johan Norbergs jobb med två man mindre på isen, sa Dageryd.

I slutsekunderna kom 4–2 av Isac Göransson och då kunde VH till slut andas ut och skrika ut sin glädje över att slutligen ha fått besegra Kristianstad den här säsongen.

– Det är små marginaler som avgör ikväll men det är så klart skönt att vi har dem på vår sida, sa Eddie Levin.

Hur ser du på fortsättningen?

– Jag såg att Väsby förlorade mot Piteå och nästan är avhängda nu. Jag har aldrig mött dem borta, men har hört att det brukar vara livat där. Det kommer bli en tuff match, men spelar vi som ikväll så har vi goda möjligheter, sa Levin.

Dageryd lät också optimistisk kring lagets chanser.

– Det kommer att behövas lite återhämtning imorgon, men sedan är det bara att ladda om och köra för fullt igen på torsdag mot Väsby. Det är upp till oss själva att göra det och vi är inne i en skön period nu.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!