Dageryd ser fram emot drömmötet med AIK

Värvningarna avlöser varandra i Vimmerby Hockey. De senaste dagarna har flera spelare presenterats av klubben. Här är den senaste i raden: William Dageryd. "Det var ett självklart val", säger han.

William Dageryd är klar för en ny säsong i VH.

William Dageryd är klar för en ny säsong i VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-05-17 16:37

Den 25-årige backen var en av lagets viktigaste spelare den gångna säsongen. Tillsammans med William Alftberg bildade han ett av Hockeyettans stabilaste backpar. Det visar in minst Dageryd imponerade plus/minus-statistik där han landade på +25.

Dageryd går in på sin fjärde säsong i VH i och med att han väljer att följa med laget upp i Hockeyallsvenskan. När Sporten var i kontakt med honom för en tid sedan märktes det att han var sugen på att spela vidare med Alftberg i VH.

Det vidhåller han nu med.

– Jag trivs väldigt bra i både laget och staden. VI har en jäkligt skön grupp och jag ser fram emot att jobba vidare med många av dem, men det är klart att jag får fortsätta samarbetet med William Alftberg är extra kul, säger Dageryd och fortsätter.

– Vi fick spela ihop i den första träningsmatchen och kände direkt att vi hittade varandra. Vi tänker på samma sätt och funkar jäkligt bra tillsammans helt enkelt.

Vad krävs för att ni ska klara steget till allsvensk nivå?

– Fortsätter vi att spela som vi gjort kommer det räcka långt. Sedan behöver vi göra en bra sommarträning med för det är en rejäl utmaning vi har framför oss.

Är det något lag du ser fram emot att möta lite extra?

– Det kommer att bli många roliga matcher, men såklart kommer de mot AIK bli speciella. Både jag, familjen och många av mina vänner är inbitna "gnagare". 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!