Dahlins målsuccé – satte nytt rekord: "Galet"

Rasmus Dahlin har skrivit NHL-historia. Efter nattens mål blev Buffalostjärnan den första back någonsin att göra mål i de fyra första matcherna. –Jag fattar inte vad som händer, säger svensken.

Rasmus Dahlin firar sitt mål mot Calgary där han skrev NHL-historia.

Rasmus Dahlin firar sitt mål mot Calgary där han skrev NHL-historia.

Foto: Jason Franson/AP/TT

Ishockey2022-10-21 09:08

Det stod 1–1 i mötet mellan Buffalo och Calgary när pucken föll till Rasmus Dahlin. Ett stenhårt handledsskott senare låg den i nät bakom Jakob Markström i hemmamålet – och Dahlin hade blivit historisk.

Målet var nämligen 22-åringens fjärde i rad och Dahlin blev därmed första back någonsin att göra mål i säsongens fyra första NHL-matcher.

Själv verkade han ha svårt att fatta vad han ställt till med.

– Jag fattar inte vad som händer. Det är galet. Jag vet inte vad jag ska säga. Det är rätt galet när man tänker på det. Det är 78 matcher kvar. Jag har mer jobb att göra, säger han enligt ligans webbplats.

Matchen slutade till sist 6–3 i Buffalos favör och det tippade bottenlaget har fått en drömstart och ligger fyra i den östra konferensen.

Mycket tack vare Rasmus Dahlin.

– Han är väldigt ung men en av de mest mogna spelare jag spelat med. Det är otroligt att se. Han är en ledare som killarna följer. Han får inte nog med hyllningar, ärligt talat, berömmer lagkamraten Alex Tuch.

För Buffalo väntar närmast ny bortamatch i Kanada, mot Vancouver natten till söndag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!