Dalen vann och säkrade avancemang

HC Dalen säkrade på söndagskvällen en plats bland de sex främsta i Allettan Södra och går direkt till Hockeyettans slutspel.

HC Dalen besegrade Mariestad med 2-0 på söndagen.

Ishockey2021-02-28 18:36

HC Dalen–Mariestad 2–0

Kommentar: Matchen var mållös fram till fem minuter kvar av andra perioden. Då gjorde Anton Johansson 1–0 för Dalen. Mariestad fick ett par chanser att utjämna i numerärt överläge, men lyckades aldrig spräcka nollan. Istället kom 2–0 minuten från slutet genom Jakob Stridsberg.

Troja/Ljungby–Skövde 3–1

Kommentar: Skövde har haft det tufft på sistone och tvingades inkassera ytterligare en förlust mot Troja. Hemmlaget tog tidigt ledningen genom Oscar Öhman. I mitten av andra perioden kom även 2–0 av Jesper Ylivanio, men Skövde höll matchen vid liv genom att reducera till 2–1 av David Lundmark halvminuten innan andra perioden var över. Troja fastställde slutresultatet genom Daniel Karlsson Thörnros och befäster sin position på övre halvan.

Karlskrona–Huddinge 4–2

Kommentar: KHK lyckades ta en vinst och tända hoppet om att säsongen inte behöver vara över riktigt än. Laget tappade 2–0 till 2–2, men lyckades avgöra med 4–2 minuter från slutet. Målen KHK: Samuel Wälima, Hampus Karlsson, Ludvig Markman och Maksim Maltsev. Målen Huddinge: Fredrik Renström och Anton Kalte.

Nybro–Visby/Roma 4–2

Kommentar: Det såg ut bli en promenadseger för Nybro som ledde med 3–0 efter två perioder. Två snabba reduceringar av gästerna i mitten av tredje perioden väckte matchen till iv för en kort stund, men Nybro avgjorde med 4–2 av Sebastian Borg. Övriga mål svarade Roope Elimäki, Adam Persson och Markus Palmberg för. Visby/Romas målskyttar var Christian Olsson och William Eneroth.