Dalens tränare om VH: "Lite mer uddlösa"

Dalen besegrade Nybro för fyra dagar sedan och såg till att avfärda Vimmerby under onsdagen. "Nu känns det som att vi får med oss studsen", säger Dalens Martin Pettersson.

En av Dalen-tränarna, Martin Pettersson, tyckte att hans lag hade bra koll på VH.

En av Dalen-tränarna, Martin Pettersson, tyckte att hans lag hade bra koll på VH.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2019-10-24 06:50

HC Dalen visade att det finns kvalitet i laget när man besegrade Vimmerby Hockey med 2–0 hemma i Norrahammar under onsdagen. En mycket väl genomförd match, tyckte Dalen-tränaren Martin Pettersson.
– Det är fantastiskt. Jag tycker att vi följer vår matchplan under hela matchen, säger han. 
Vad var matchplanen?
– Att komma upp med pucken snabbt och vända på spelet. Vi stänger ned Vimmerby bra också.

I ärlighetens namn tog Dalen en välförtjänt seger mot VH och när 1–0-målet kom i den 58:e minuten var det stor glädje bland Dalen-publiken och spelarna.
– Vi har koll på Vimmerby under hela första perioden och bitvis i den andra, även om de får till lite längre anfall i den andra. Vi släpper inte till jättefarliga chanser utan håller dem på utsidan hela tiden, säger Martin Pettersson.
Vad tyckte du om Vimmerby?
– Det känns som att de är lite mer uddlösa den här säsongen än förra. Men det är ett stabilt lag ändå och de har ju spets också.

Dalen har haft en ganska tuff säsong hittills. Men nu har man besegrat Nybro och Vimmerby inom loppet av tre dagar och det börjar se mycket ljusare ut.
– Vi har haft studsarna emot oss och haft motvind i de tidigare matcherna. Nu känns det som att vi får med oss studsen, säger Pettersson. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!