Vimmerby valdes av Dalen: "Väntat för oss"

Ett spännande och ovisst möte. Det är det upplagt för efter att Dalen valt att möta Vimmerby Hockey i kvartsfinalen av Hockeyettans slutspel. "Det var väntat för oss och det känns vidöppet på förhand", säger VH:s sportchef Pelle Johansson.

Vimmerby har bra statistik mot Dalen. Förra säsongen vann de tre av fem möten.

Vimmerby har bra statistik mot Dalen. Förra säsongen vann de tre av fem möten.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-03-05 13:20

En smidig resa och ett överkomligt motstånd. Det blev resultatet för Vimmerby Hockey när valen till Hockeyettans slutspel gjordes på söndagen. När det var Dalens tur att välja gav klubbens sportchef Oscar Josefsson beskedet att man ville möta Vimmerby.

– Det är en behaglig resa för oss. Vi förhåller oss till det lägst rankade laget i det här läget. Vi har stött på dem flera gånger genom åren. De är ett skickligt lag, sa han i Hockeyettans sändning.

undefined
Pelle Johansson, Sportchef Vimmerby Hockey.

Kollegan i Vimmerby Pelle Johansson kunde egentligen bara hålla med och konstatera att det var ganska väntat.

– Även om man aldrig kan vara säker så kändes det som att de flesta valen blev ganska väntade. Visst var det lite nervöst när Boden skulle välja och vi fanns kvar som ett alternativ. Där hade vi lite fördel av att Vimmerby ligger lite offside geografiskt. Jag tror att Boden valde Borås tack vare den smidiga flygresan till Landvetter.

Vimmerby och Dalen har mötts många gånger genom åren. Förra säsongen spelades fem matcher mellan lagen i grundserien och Allettan. Vimmerby vann tre av dem och Dalen två.

– Visst är det skönt att ha den statistiken på sin sida, men samtidigt är det helt nya förutsättningar nu. Både lagen har bytt många spelare och tränare sedan dess. 

Hur bra koll har ni på Dalen?

– Jag tror ändå att de spelar samma typ av hockey som de gjorde under sin förre tränare Pelle Gustafsson. Matchserien känns väldigt jämn och öppen på förhand.

Tack vare den relativt korta resan till Norrahammar väljer VH ett annorlunda upplägg.

– Vi åker hem efter tisdagens match och hoppar över att övernatta. Många av spelarna har jobb att ta hänsyn till också.

Hur är läget i truppen? 

– Den enda spelaren som är helt borträknad är William Alftberg. Sedan har några spelare varit krassliga i veckan så vi får se hur läget är på tisdag.

Kvartsfinalerna:

Troja/Ljungby–Nyköping, Piteå–Kalix, Mariestad–Borlänge, Hanviken–Sundsvall, Boden–Borås, Dalen–Vimmerby, Strömsbro–Halmstad, Visby/Roma–Karlskrona.

De högst rankade lagen börjar med två hemmamatcher tisdag 7 mars och 8 mars. Serierna fortsätter med match 3 och 4 lördag 11 mars och söndag 12 mars. En eventuell femte avgörande spelas på onsdag 15 mars.

Fotnot: Samtliga Vimmerbys slutspelsmatcher sänds på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!