VSGF höll undan – fick äntligen jubla

Efter uteblivna trepoängare för VH-profilen Pierre Gustavsson och hans Virserums SGF så fick man segerjubla på söndagskvällen. Vinst med 5–4 mot Diö på hemmais. Men det hade kunnat gå riktigt illa. "Blir lite onödigt spännande", säger huvudtränare Pierre

VSGF hockey vann mot Diö på hemmis under söndagen.

VSGF hockey vann mot Diö på hemmis under söndagen.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2023-10-29 19:48

Virserums SGF har inte fått den bästa starten den här säsongen och då smakade tre poäng mot Diö lite extra gott. Nu fick man äntligen den utdelningen som man ville.

– Det var skönt och jag tycker att vi gör en jättebra första period. Den bästa den här säsongen. Vi hade många offensiva sekvenser som vi gjorde jättebra. Vi har varit värdiga de här tre poängen och det är en lättnad just nu. Nu fick vi den där utdelningen, säger Pierre Gustavsson.

VSGF hade en 5–1-ledning när man hade spelat halva dryga tredje perioden. Då vaknade bortalaget Diö till och gjorde tre mål efter misstag från Virserums sida.

– Vi spelar bra i 45 minuter. Resterande av matchen gör vi det inte bra. Men det är vi medvetna om och det tar vi med oss till nästa träning. Då får vi gå igenom vad vi kan göra bättre. 

Målskyttar för Virserums SGF mot Diö blev Filip Öhlin, Simon Borgernäs, Gogodon Go Gordon Mccheane, Patrik Barger och Martin Holmstrand. Efter matchen valde Pierre Gustavsson att hylla hela laget. Men han ger lite extra plus till den startande målvakten Jacob Axelsson.

– Han gör några svettiga räddningar. 

5–4-segern hemma mot Diö var VSGFs andra trepoängare den här säsongen. Efter sex spelade omgångar ligger man på en femteplats i tabellen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!