Där rök nog seriesegern VH

- Bra jobbat, sa Anders Spaak i spelarkorridoren och slog lite lätt på Helsingborgsmålvakten Niklas Odens benskydd direkt efter matchen. Och jo..., Oden var mycket bra. Han var Helsingborgs store matchvinnare i den här seriefinalen, som skåningarna vann.

Ishockey2011-02-10 07:42

Huruvida 3-1-segern var rättvis eller inte må det nog tvistas om på sina håll, men det var definitivt inte oförtjänt.
Helsingborg var bra, stabilt och visade upp ett imponerande försvarsspel med ytterst positionssäkra backar, där de dessutom hade målvakten att luta sig emot när det hettade till.
Skåningarnas tränare Jonas Molin sken som en sol efteråt om man nu kan göra det en bitande kall februarikväll.
Han sa:
- I kväll är jag stolt som tränare, mycket stolt. Vi följer vår matchplan till hundra procent.
Och det var...?
- Att täta till från mittzon och hemåt - och sen kontra. Det fanns ingen anledning för oss att gå upp och stressa högt när vi bara hade tre femmor.
Anders Spaak gav ett samlat intryck efter matchens slut, trots förlusten:

VH vann skotten stort
- Jag tycker det var en jäkligt bra hockeymatch, med skickliga spelare och högt tempo. Skillnaden var att deras målvakt spelade så otroligt bra. Hade inte han gjort det så bra hade vi vunnit den här matchen. Det är bara att titta på skottstatistiken. Vad vinner vi den med? 44-19 eller något i den stilen.
Men som ni vet, skottstatistik är en sak, resultat en helt annan.
- De fick gärna skjuta, men sen tyckte jag inte skotten var så farliga. Visst vinner de skotten ganska klart, men vi hade bra täckning, säger Helsingborgs tränare Jonas Molin.
Så var det. Helsingborgs rutinerade backbesättning gjorde det svårt för Vimmerbys energiska och kvicka spelare att hitta de där riktigt solklara lägena - och när de väl kom så stod Oden i vägen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!