Stark start av Sjöberg – har ännu mer att ge

En trivsam tillvaro. Både på och utanför isen. Så summerar Vimmerby Hockeys nyförvärv Carl Sjöberg sin första tid i klubben och staden. "Det var skönt att få göra ett mål och vinna mot Karlskrona", säger han inför onsdagens bortamatch mot Mörrum.

Carl Sjöberg gjorde sitt första mål för VH mot Karlskrona senast.

Carl Sjöberg gjorde sitt första mål för VH mot Karlskrona senast.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-10-10 17:00

Han har just avslutat dagens arbetspass på Vimarskolan när sporten får en pratstund med Carl Sjöberg. Att ha något att göra vid sidan av hockeyn uppskattar han mycket.

– När jag spelade i Kalmar förra säsongen jobbade jag lite extra på en släktings firma. Då hade jag ganska fria arbetstider och kunde ta sovmorgon dagen efter match. Nu är jag på en skola har mer fasta tider att gå efter. Det är en rutin som jag insett att jag gillar. Dessutom gick jag barn- och fritid på gymnasiet och tycker det är roligt och givande att jobba med barn och ungdomar.

På isen har Sjöberg också visat lovande takter. Senast gjorde han sitt första mål för säsongen, viktiga 2–0 i 2–1-segern hemma mot Karlskrona.

– Jag hade ett liknande läge i andra perioden av matchen som jag brände. Därför hann jag bli lite halvnervös när jag fick chansen igen, men det var väldigt skönt att se pucken gå in.

Han spelar center i en kedja med Adam Petersson och Martin Pärna. En formation med hög potential, men Sjöberg själv känner att de har mer att ge.

– Kemin finns där mellan oss, men vi har inte fått till det fullt ut än. Vi är alla tre spelare som ska vara med och bidra offensivt och jag hoppas att vi utvecklas med tiden.

VH-tränaren Hampus Sylvegård beskriver Sjöberg som en bra tvåvägscenter.

– Han är väldigt härlig som människa och har alltid ett leende på läpparna. På isen är han en stark spelare som vill komma in på de heta ytorna och gör jobbet över hela banan, säger Sylvegård som lyfter fram laginsatsen vid segern mot Karlskrona senast.

– Vi gör många bra saker rätt hela tiden. Dessutom visar vi karaktär och prov på inställning. Det var väldigt kul att se.

Mer av den varan lär krävas på onsdagen då VH ställs mot Mörrum på bortais. Ett lag med spetsspelare som Khalid Ibrahim och Marcus Paulsson, samt tidigare VH-spelaren Adam Bäckstrand.

Att bortamatcherna mot Mörrum kan vara tuffa har Carl Sjöberg erfarenhet av.

– Jag var med och fick stryk mot dem med Kalmar förra säsongen. Det gäller att vi är påslagna direkt och lägger ner jobbet som krävs om vi ska vinna. Om vi ska ta oss till Allettan är det här en match vi behöver plocka tre poäng i.

Fotnot: Mörrum–VH TV-sänds på www.vimmerbytidning.se med start 18.55 på onsdagen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!