Därför hamnade inte Rahm i Vimmerby Hockey

Magnus Rahm var nära att ta uppdraget som huvudtränare i Vimmerby både i fjol och i år. Men han tackade nej båda gångerna. – Det har inte funkat på grund av det geografiska läget, säger han.

Tyringes tränare och sportchef Magnus Rahm var nära att leda Vimmerby både i fjol och i år. Foto: Ossian Mathiasson

Tyringes tränare och sportchef Magnus Rahm var nära att leda Vimmerby både i fjol och i år. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-09-15 09:00

Efter säsongen 2014/2015 lämnade Magnus Rahm uppdraget som tränare i Tyringe efter tre säsonger. 

Då dök hans namn upp på Vimmerbys önskelista sedan Tomas Sandlin lämnat efter två säsonger vid rodret. 

En kontakt togs men det slutade med att Rahm gick till Halmstad samtidigt som Vimmerby plockade in Daniel Eriksson. 

När Eriksson försvann efter den gångna säsongen dök Rahm upp på radarn igen. 

– Jag har haft en bra dialog med Daniel Stolt, han har varit öppen och tydlig med hur han vill bygga sitt lag, säger Magnus Rahm. 

Var det nära Vimmerby?

– Ja, jag skulle bara säga ja eller nej men när jag var i New York bestämde jag mig för att tacka nej.

Det är på grund av det geografiska läget som han har tackat nej två år i rad. 

– Intresset och förutsättningarna är kanske bättre i Vimmerby än vad det är i Halmstad och Tyringe men geografiskt ligger det fel. Det har inte funkat för mig de här två åren, jag bor i Ängelholm. Det kanske dyker upp senare, säger Rahm. 

Skrattar till banken

I stället har han vänt hem till Tyringe igen – och sitter på tre jobb. Han är tränare och sportchef i Tyringe och dessutom biologilärare för över 200 elever. 

Tyringe har massor av nya spelare och det är Rahm som har satt samman gänget. 

– Att jag inte värvade alla så snabbt är en strategi i sig, jag vill inte slösa massa pengar på spelare som bara jagar pengar. Det är många spelare som gör det tyvärr. 

– En del av dem vi tappade var inte nöjda med att man sänkte lönerna och vill någon annan klubb betala de pengarna som spelarna begärde av mig får de gärna göra det. Jag kommer skratta hela vägen till banken.
Tyringe står i 35 gånger pengarna för att vinna serien.

– Alla har tippat oss i botten och jag ser inte riktigt var det kommer ifrån och vad man ser hos andra lag.

Vimmerby har plockat in Jeff Hällegard i båset och Rahm berömmer lagbygget men sätter också press på dem. 

– Tittar man på deras trupp har de ett intressant lag som ska vara med och kriga i toppen innan jul. De bör också vara ett namn för en kvalserie. Play off är ett måste med den truppen.

Tyringe Hockey

Förra säsongen:
Nykomlingen svarade för en stark fjolårssäsong och överraskade många med sitt strikta försvarsspel som ledde till en tredjeplats i fortsättningsserien.

Tyngsta förlusterna:
I stället för att fortsätta sin resa som pekade uppåt kom de tunga tappen och av bara farten var spelarna som utgjorde ryggraden borta. Tränaren Fredrik Hallberg handplockades av Pantern och samma väg gick målvakten Tex Williamsson medan talangerna gick åt alla håll och kanter i Sverige, till exempel David Stenbacka (Vimmerby), Joel Persson (Kristianstad) och Kim (Runemark (Kristianstad). 

Hetaste nyförvärven:
Magnus Rahm, senast i Halmstad, klev in som tränare och sportchef i klubben som han hade ansvar för mellan 2012 och 2015.
Han fyllde på med spelare och rekryterade bland annat målvakten William King från Kallinge/Ronneby, Simon Stark från Kristianstad och Tobias Dyk från Asplöven.

Detta sades på upptaktsträffen: 
På Lasse Kinchs fråga om någon av de 14 nya spelarna underpresterat och kan benämnas som floppvärvning svarade Magnus Rahm: ”Ingen som har visat det än. Fråga mig vid jul”.
”Vi har spelat sju träningsmatcher och har idel förluster om man bortser från de två segrarna mot Halmstad”; säger Rahm. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!