Därför lämnar nyförvärvet Tyskland: "Sviken och lurad"

Vimmerby Hockeys allra nyaste forward Johan Schreiber lämnar Tyskland och Memmingen – trots en pangstart på säsongen i den tyska tredjeligan. Nu berättar han om sitt beslut att flytta hem och varför valet föll på VH. "Det är lite grejer utanför hockeyn som ligger bakom", säger 22-åringen.

Johan Schreiber lämnar Memmingen i den tyska tredjeligan för Vimmerby Hockey.

Johan Schreiber lämnar Memmingen i den tyska tredjeligan för Vimmerby Hockey.

Foto: Bilbyrån/Arkiv

Ishockey2020-12-13 16:25

På lördagkvällen presenterades Johan Schreiber för Vimmerby Hockey. Forwarden plockas in efter att både Oliver Kempainen och Victor Östling bestämt sig för att lämna VH. 

Och Schreiber har starka kopplingar till Vimmerby. 

– Det är som ett andra hem för mig. Jag har en sommarstuga utanför Vimmerby och min morfar är också därifrån. Jag har alltid haft koll på laget och följt dem. Sen känner jag också en del spelare som spelat i VH genom åren, säger han när Sporten når honom. 

Det var också på den vägen som Vimmerby Hockey blev aktuellt. 

– Oskar Lindgren (nuvarande back i VH) och jag är från samma hemstad och har spelat ihop tidigare. Jag pratade med honom och sen gick det väldigt fort efter det. Det var klart på i princip två dagar. 

Har det varit aktuellt med någon annan klubb?

– Inte vad jag vet. Jag tog en personlig kontakt med Oskar och sen hörde VH av sig och erbjöd mig ett kontrakt. 

Den Karlskoga-födde forwarden gick igenom både BIK Karlskoga och Färjestad BK:s organisationer innan han inför säsongen 2019/2020 flyttade till Österrike för spel i Alpligan med Kitzbüheler EC. Däremellan hann han även med att spela i Allsvenskan och J20 SuperElit med Karlskrona HK och lånas ut till Kallinge/Ronneby i Hockeyettan. 

Till den här säsongen var tanken att spela i den tyska tredjeligan med ECDC Memmingen. Det gjorde han också – i elva matcher. Facit på de elva matcherna? 13 poäng (5+8). 

– Det har gått ganska bra men det är lite grejer utanför hockeyn som ligger bakom mitt beslut att lämna. Jag kände mig sviken och lurad, men jag vill inte gå in på några detaljer. Jag är bara glad över att få komma till Vimmerby på så kort varsel när läget är som det är, säger Johan Schreiber.

Vad har du för egenskaper som hockeyspelare?

– Jag gillar att åka mycket skridskor och vrida och vända. Jag skulle säga att jag är en kreativ spelare som slår bra passningar och som är bra runt kassen. 

Nyförvärvet åker hem till Sverige på måndagen och ansluter till VH på tisdagen. 

Vilka förväntningar har du på ditt nya äventyr?

– Min ambition är att komma till Vimmerby för att vinna och gå så långt som möjligt. Jag är redo att spela direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!