Nyköping lånar anfallare från Vimmerby Hockey

Gustav Jansson värvades av Vimmerby Hockey efter två starka säsonger i Vallentuna. Där har istiden i höst blivit skral så nu lånar Nyköpings SK honom med förhoppning att han ska hitta formen igen.

Gustav Jansson lånas ut från Vimmerby Hockey.

Gustav Jansson lånas ut från Vimmerby Hockey.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2021-11-02 18:07

– Det var i förra veckan vi fick reda på hans situation i Vimmerby. Jag har känt till honom personligen efter ett par starka säsonger i Vallentuna, säger Magnus Eriksson i NSK:s sportgrupp om Gustav Jansson.

Den nu 23-årige stockholmskillen gjorde 2018/19 och 19/20 64 poäng på 80 matcher i Vallentuna.

– Första säsongen i Vimmerby gjorde han en del poäng men till denna har konkurrensen blivit ännu hårdare, Vimmerby har ju bland annat värvat in några finländare, säger Magnus Eriksson.

Jansson har mest blivit placerad som extraanfallare vid sidan av fyra forwardsformationer. En assistpoäng har han gjort på sju matcher i höst. Så spelaren ville gärna få en nytändning i en annan klubb.

– På papperet är det ett lån över november, säger Eriksson som inte är främmande att permanenta kontraktet om han lyckas.

– Han har ett bra skott och kommer att tillföra lite tyngd, vilket kanske är något vi saknat, fortsätter Eriksson.

Med John Moberg och Gustav Janssons intåg tycker han att anfallsbesättningen ser riktigt bra ut. Men klubbens stora bekymmer är ju egentligen de tre tunga backskadorna man har.

Den före detta Vimmerbyspelaren Olle Hellström har tagit bort skruvarna i benet men fick i stället gips som han ska ha tre veckor.

På onsdag kommer formheta Borlänge till Rosvalla. Då kan Gustav Jansson debutera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!