VH får klara sig utan viktiga trion igen

Segeltorp. Vad är det för typ av lag egentligen? "Jag vet faktiskt inte än. Det blir mitt kvällsjobb att studera dem", sa Hampus Sylvegård inför onsdagsträningen. Tyvärr för Vimmerbys del får de klara sig utan flera spelare.

Oskar Lindgren är fortsatt skadad och missar helgens matcher.

Oskar Lindgren är fortsatt skadad och missar helgens matcher.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-01-04 19:00

Tittar vi till skadesituationen direkt så kan vi konstatera att trion Oskar Lindgren, Anton Carlsson och William Dageryd missar bortamötet mot Segeltorp och av allt att döma även söndagens hemmamatch mot Eskilstuna Linden.

Så här säger Oskar Lindgren: 

– Det känns ändå ganska bra. Hockeymässigt är inte jag hundra bra än och har inte kunnat träna. Dessutom har jag varit sjuk de senaste dagarna, så det är väl inte på topp just nu. Men det är bättre att ta smällarna på samma gång, haha. Sen är det såklart tråkigt. Man vill ju vara med och bidra till laget.

Hur är det med skadan?

– Det är faktiskt lite oklart. Antingen är det en blödning i magmuskeln eller en spricka i revbenet. Det sa de på Västerviks sjukhus när jag var där förra veckan. De sa också att tiden får utvisa vad det är för skada. Det blir successivt bättre och bättre, men det vore skönt ändå att få en diagnos. Fredagsmatchen och söndagsmatchen är i alla fall kört. Jag hoppas att jag kan spela nästa vecka.

William Dageryd har en spricka i tummen och blir också borta ytterligare en tid, liksom Anton Carlsson, som har problem med en axel.

I segermatchen mot Borås lånades Vimmerbybördige Adam Petersson in från Oskarshamns J20-lag och gjorde succé direkt.

Spelar han på fredag?

– Nej, Det är inte aktuellt då Oskarshamn har behov av honom själva. I dagsläget har vi den befintliga trupp vi har.

Vad blir viktigt mot Segeltorp?

– För oss handlar det om att fortsätta ha bra tålamod i egen zon och att gå hårt på motståndarkassen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!