Vimmerby Hockey anställer marknadsansvarig

Rory Barraza blir ny marknadsansvarig i Vimmerby Hockey. Det meddelade klubben under fredagen. "Vi måste satsa om vi ska komma någonstans", säger föreningens ordförande Anita Westerback.

Rory Barraza är ett välkänt namn i den lokala fotbollen. Nu blir han marknadsansvarig i Vimmerby Hockey.

Rory Barraza är ett välkänt namn i den lokala fotbollen. Nu blir han marknadsansvarig i Vimmerby Hockey.

Foto: Vimmerby Tidning/Privat

Ishockey2024-04-05 11:04

"Vimmerby Hockeys sportsliga framgångar möter vi nu upp med en framåtlutad organisation utanför isen vilket kommer att ge nya utvecklingsmöjligheter för hela föreningen framåt. Vi tror att Rory kommer att komma in i vår klubb på ett mycket bra sätt, han har en idrottsbakgrund och har tidigare arbetat som säljare i trakten och har redan mycket kontakter här", skriver VH i ett pressmeddelande.

"Styrelsen är glada för att Rory tackat ja till uppdraget och syftet med anställningen är sponsorvård genom affärsmässighet och att vara mer relationsskapande. Vimmerby Hockey ska också tillsammans med affärsnätverken bidra tillbaka till samhället som en reell partner utifrån att vara civilsamhällesaktör. Aktiviteter som syftar till att bidra till en mer hållbar och inkluderande framtid ska ingå i våra partnerskap."

När Vimmerby Tidning ringer upp Rory Barraza förklarar han att hockey inte är den sport som legat honom närmst om hjärtat, men att det kommer att underlätta i rollen att han har ett brinnande idrottsintresse. Att få möjligheten tycker han känns både kul och smickrande.

Du har erfarenhet av jobbet som säljare – hur kommer det hjälpa dig som marknadsansvarig?

– Jag har inte svårt att ta människor och har väldigt lätt att knyta kontakt med personer. Jag har ett stort kontaktnät från min nuvarande roll som säljare på Engströms och även från jobb jag har haft tidigare, bland annat på Ljunghäll. Det tror jag att jag kommer ha nytta av, säger Rory Barraza.

VH har haft det tufft ekonomiskt och bland annat bett kommunen om hyresbefrielse, hur ser du på det?

– Det är klart att man varit lite frågande kring det, min tjänst är ju inte gratis. Samtidigt har Vimmerby Hockey presenterat en bra framtidsplan både för mig och föreningen, vilket jag var väldigt tydlig med att jag ville ha när jag tackade ja till rollen. Med de satsningar som görs nu med att organisera om samtidigt som vi ser sportsliga framgångar tvekar jag inte en sekund på att vi kommer att greja det här. Man måste våga satsa.

Rory Barraza resonerar också kring att en stor del av hans nya roll ju faktiskt går ut på att få in pengar till föreningen.

– Men det är ju inte bara jag som kommer att bidra till det. Det finns ett team och de ideella krafter föreningen har är guld värda.

undefined
Anita Westerback är ordförande i Vimmerby Hockey.

Anita Westerback, ordförande i Vimmerby Hockey, förklarar att föreningen i ett par års tid har pratat om att anställa någon till det här uppdraget. Enligt henne har man kommit fram till att det är ohållbart att marknadsdelen sköts på ideell basis.

– Det funkar inte på den här nivån. Vi har gjort det länge och det blir jättetufft.

Under en period har mycket av marknadsarbetet hamnat på sportchefen, även om det inte är meningen att det ska vara så.

– Nu kände vi att vi måste satsa om vi ska komma någonstans.

Hur ser ni på att anställa i ett ekonomiskt ansträngt läge?

– Vi har förhoppningar om att den här tjänsten i slutändan ska finansiera sig själv genom att bra avtal jobbas in, men visst är det så att de första månaderna säkert kommer att vara tuffa. Det går inte att bromsa längre och det är väl så att man måste ta risken någon gång. Vi har också talat om för våra sponsorer att vi tänker satsa framåt från och med nästa verksamhetsår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om