Succékedjan splittras – Jagar landslagsplats

Ingen Balint Horvath. Ingen Charlie Björklund. Duon saknas mot Tyringe och därmed splittras succékedjan. "Vi försöker låna in spelare från Oskarshamn", sa VH-tränaren Hampus Sylvegård strax innan tisdagsträningen.

Bálint Horváth missar Vimmerby Hockeys match mot Tyringe. Han är på landslagssamling med Ungern istället.

Bálint Horváth missar Vimmerby Hockeys match mot Tyringe. Han är på landslagssamling med Ungern istället.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2023-02-07 16:06

Balint Horvath har producerat massa mål i vårserien. Nu har han fått chansen att visa upp sig på ett landslagsläger med Ungern.

– Det är roligt för honom. Ungern spelar i A-gruppen och vi vill inte stå i vägen för honom när han försöker slå sig in i landslaget.

Hans kedjekompis i fjärdelinan, Charlie Björklund, missar också matchen på onsdag.

– Han fick matchstraff senast mot Eskilstuna och kommer att vara avstängd mot Tyringe. Vi har inte fått domen än och vet inte hur länge han blir borta.

Vad är då lösningen när duon saknas...?

– Jag och Pelle (Johansson, assisterande och sportchef) ska sätta oss ner med Oskarshamn och försöka få till ett lån av en center och en forward från deras J20-lag. De har uppehåll nu och Oskarshamn har ställt upp tidigare och hjälpt oss. Indikationerna vi fått är att de gör det nu igen.

Förra gången VH lånade från IKO, gjorde Vimmerbyprodukten Adam Petersson succé i sin seniordebut och gjorde mål. Han är dock inte aktuell den här gången då han precis är tillbaka efter skada.

Mot Eskilstuna saknades backarna Pelle Ström och Adam Lindblad. Sylvegård har en bra känsla för Ström, som han räknar med ska vara tillbaka i spel. 

Dina tankar om Tyringe?

– De är med och hugger om en plats i Play-in. De har framför allt en kedja som vi får se upp med, men vårt fokus är på oss själva. Jag hoppas vi kan fortsätta spela vår fartfyllda och intensiva hockey.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!