Därför stannar han i Vimmerby Hockey

Anton Carlsson har skrivit på ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey. "Det fanns ingenting att tveka på", säger 23-åringen.

Anton Carlsson är först ut i Vimmerby Hockeys lagbygge till nästa säsong.

Anton Carlsson är först ut i Vimmerby Hockeys lagbygge till nästa säsong.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-03-25 18:01

De senaste åren har Anton Carlsson utvecklats till en av VH:s nyttigaste spelare – både defensivt och offensivt. Poängmässigt lossnade det rejält den gångna säsongen med 16 mål och 25 assist.

– Tidigare har det mest varit fokus på det defensiva spelet. Nu fick jag en mer offensiv roll och när poängen trillade in växte självförtroendet. Jag och Roman (Semjonovs) spelade tillsammans nästan hela säsongen och hade ett bra samarbete.

Med tanke på din starka säsong... var det inte lockande att invänta eventuella bud från Hockeyallsvenskan?

– Nej, jag funderade aldrig på det sättet. Självklart vill jag spela så högt upp som möjligt, men jag har inte hört någonting efter säsongen. Jag trivs jättebra här i Vimmerby och tror på klubbens upplägg. Då fanns det ingen anledning att gå och vänta på något som kanske aldrig händer. Troligtvis kommer det dröja länge innan de allsvenska klubbarna spikar sina trupper.

Anton Carlsson känner sig trygg med att VH kommer ha ett starkt lag även nästa säsong.

– Jag vet att "Mogge" (Persson) och "TK" (Thomas Lindblom) har bra koll på läget. Nu hoppas jag att ytterligare några spelare lämnar klartecken.

Hur känner du kring säsongsavslutningen med ett par veckors distans?

– Det är fortfarande jäkligt surt. Nu kunde vi ha mött AIK på Hovet och spelat derbyn mot Tranås inför fullsatta läktare om allt hade varit som normalt. 

– Förhoppningsvis kan vi gå hela vägen nästa säsong istället. Min dröm är att spela upp Vimmerby i Hockeyallsvenskan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!