Därför tackade han nej till tränarrollen: "Varit påfrestande"

Nej tack! Det var beskedet Virserums SGF fick från tränaren Pierre Gustavsson. Uppdraget blev därmed bara ettårigt för "PG". Frågan är om han ändå fortsätter i klubben – som spelare? "Jag har inte hört något", säger han.

Pierre Gustavsson har tackat nej till fortsatt spel i VSGF.

Pierre Gustavsson har tackat nej till fortsatt spel i VSGF.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2024-05-24 12:05

Wiktor Holmberg presenterades nyligen som nygammal tränare för Virserum. Han efterträder Pierre Gustavsson som gick in som spelande tränare den gångna säsongen med gott resultat.

– Det var en rolig och lärorik säsong där vi till slut lyckades nå kvalserien. Sportgruppen i Virserum visade tidigt intresse för att jag skulle fortsätta. Jag behövde lite tid på mig efter säsongen innan jag bestämde mig.
Till slut kom han fram till att kliva av som tränare.
– Jag kände att det har varit påfrestande med resorna från Oskarshamn och ha de dubbla rollerna som både spelare och tränare. Dessutom har jag nyligen bytt jobb och det skulle bli svårt att kombinera.
Har du fått mersmak av tränarrollen?

– Ja, det måste jag verkligen säga. Det kan absolut bli aktuellt att jag sadlar om helt till att bli tränare i framtiden, säger Pierre Gustavsson som inte känner att han har gjort sitt som spelare.

– Kroppen känns bra så jag har tänkt att fortsätta som spelare.

Om det blir i Virserum återstår att se.
– När jag diskuterade med Virserum var det om uppdraget som tränare. Jag har inte hört något om de vill att jag ska spela, men det är jag öppen för. 

"PG" ser också fram emot en spännande hockeysäsong på annat vis. 
Med en bakgrund som spelare i både Vimmerby och Oskarshamn ska det bli speciellt att få se lagen mötas i Hockeyallsvenskan.

– Det är imponerande av VH att lyckas få hela vägen. Det ska bli väldigt kul att följa dem.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!