Därför valde forwarden att återvända: "Spännande lag"

En säsong i Karlskrona fick räcka. Nu är Oscar Gustafsson tillbaka i Vimmerby Hockey igen. "Vi ska givetvis satsa på att vara ett topplag i Hockeyettan", säger återvändaren.

Oscar Gustafsson gjorde tre raka säsonger i VH innan han lämnade för Karlskrona. Nu är han tillbaka i Vimmerbys dress igen.

Oscar Gustafsson gjorde tre raka säsonger i VH innan han lämnade för Karlskrona. Nu är han tillbaka i Vimmerbys dress igen.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2022-07-03 13:36

Det var inför den förra säsongen som Oscar Gustafsson bestämde sig för att lämna Vimmerby Hockey, efter tre säsonger i klubben.

Ny klubbadress blev då seriekonkurrenten Karlskrona HK. Det kapitlet är nu över. 

Hur skulle du sammanfatta tiden i KHK?

– En bra tid, absolut. Sen tog det kanske slut lite för tidigt, säger Gustafsson och syftar på att man åkte ut i slutspelet mot just VH.

Kommande säsong spelar han sin hockey i Vimmerby igen. Det blev klart på lördagen.

– Vi hade kontakt under våren och jag fick ett bra intryck av Pelle (Johansson, sportchef) direkt. Sen hade vi några goda samtal som till slut ledde till att jag bestämde mig för en comeback. Det ska bli riktigt kul.

Vad var avgörande i ditt val?

– Det var väl snacket med Pelle. Upplägget lät väldigt spännande när han presenterade det, med en ny coach och en ny sportchef. Sen känner jag en del spelare i laget sedan tidigare, vilket är en stor fördel. Det är en sammansvetsad grupp redan från start.

Ni som minns VH:s tidigare nummer 95 vet att han alltid jobbade stenhårt för laget. Däremot fanns det mer att önska vad gäller forwardens poängproduktion.

Är det samma spelare som återvänder till VH nu?

– Nja, jag tycker att jag utvecklats på alla plan. Och man försöker ju utvecklas varje säsong, så jag hoppas att jag kan ta ytterligare kliv nu.

Vimmerbys trupp kommer i år att präglas av många unga, utvecklingsbara spelare. Oscar Gustafsson tror ändå att man ska sikta på toppen.

– Det är som alltid. Vi ska givetvis satsa på att vara ett topplag i Hockeyettan och ta oss till Allettan. Laget ser väldigt spännande ut, med många unga och hungriga spelare, kryddat med en äldre stomme.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!