Därför valde han att lämna VH

Juniortiden var framgångsrik i elitklubben. Och starten på årets säsong var stark i Vimmerby Hockey. Sedan hände något på vägen. "Jag tappade motivationen och glöden", säger Martin Jönsson.

Martin Jönsson spelar nu i moderklubben Nässjö.

Martin Jönsson spelar nu i moderklubben Nässjö.

Foto: Jonathan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-07 12:14

Känslan var att det här skulle bli Martin Jönssons säsong. Han och Roman Semjonovs imponerade stort i premiärmatchen borta mot Nybro på försäsongen. Jönsson satte två mål och utsågs av oss till Vimmerbys bäste spelare. Tyvärr fortsatte det inte på samma fina vis när väl serien startade. Nässjökillen som var framgångsrik som junior i HV71, fick det inte riktigt att lossna i vare sig spelet eller målskyttet. 

– Nej, det fungerade inte som jag ville. 

Inför vårserien så kom nyheten att Jönsson skulle ta timeout från hockeyn. 

– Jag kände att det inte var roligt längre. Man lägger ner så pass mycket tid och hockeyn har alltid varit otroligt viktigt för mig. Jag hade inte samma glöd. Jag kämpade på, men nä. 

Kanske att han får tillbaka glädjen igen, i moderklubben Nässjö, dit han är utlånad. 

– När jag väl landat lite hemma i Nässjö, så märkte jag ändå att det fanns något där. Ett sug för hockey. Nu har jag tränat med Nässjö och spelat någon match. Det känns bättre nu. Men det kommer inte bli något mer spel för mig i Vimmerby den här säsongen, säger Martin och är snabb med att poängtera att han trivdes bra i VH.

– Det är en jättebra klubb på alla sätt och vis. 

I moderklubben finns både barndomsvänner, brorsan och Martins förste tränare i karriären, Niklas Brännström. Nässjö lirar i fortsättningstvåan. NHC fick inte spelet att stämma i grundserien, division två södra B. Laget kom på elfte plats och hade bara Trelleborg bakom sig. Att klubben nu får tillbaka Jönsson kan förstås bli en injektion. 

Hur bra är ni?

– Det är ett ungt och oerfaret lag, men talangfullt. Det visade vi mot Värnamo, som är ett bra division två-lag. Vi tog matchen till sudden death, där vi förlorade. Får vi ihop det så kan det bli bra. 

Martin Jönsson stod för övrigt för passningen till Vimmerbyfostrade Joel Stridells 1-1-mål i matchen. 

På fredag väntar derby med stort D.

– Då har vi Boro hemma. Det är ungefär som matcherna mellan Vimmerby och Tranås. Det ska bli jäkligt roligt att spela, säger 21-åringen, som verkar vara på väg att hitta tillbaka till drivkraften och glädjen igen.

Vad tror du om Vimmerbys möjligheter i Vårserien?

– Jag tror att det kommer att stå mellan Vimmerby och Kalmar. Känslan är att inte VH kommer tappa några "onödiga" poäng på vägen. 

Karta: Vimmerby
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!