Märklig skada höll backen borta: "Tog illa"

William Dageryd fick kliva av när Vimmerby Hockey mötte Karlskrona för tre veckor sedan. Nu är backen återställd från sin skada. "Jag fick en smäll mot magmuskeln och hade jäkligt ont", säger han.

William Dageryd, till höger, var borta från spel i nästan tre veckor. Nu känner han sig helt återställd.

William Dageryd, till höger, var borta från spel i nästan tre veckor. Nu känner han sig helt återställd.

Foto: Jacob Meijer/MeijerMedia

Ishockey2022-03-01 18:00

Den södra Allettan är inne i slutfasen och åtta lag ska kvittera ut biljetter till playoff. Vimmerby Hockey kämpar om de sista platserna och har ett bra utgångsläge inför onsdagens bortamatch mot Karlskrona. 

Senast lagen möttes dominerade VH matchen stort – men förlorade med 3–2. Det var också då backen William Dageryd åkte på en något udda skada.

– Det var en situation vid sargkanten, där jag blev tacklad och smällde i kanten. Egentligen var det ingen hård tackling, men den tog illa mot magmuskeln, säger Dageryd, som var borta från spel i nästan tre veckor.

– Ja, ja kunde inte göra något åt det. Det var en märklig skada. Jag fick bara försöka vila. Det tog två veckor innan jag kunde gå på is igen.

När Vimmerby besegrade Huddinge i söndags var 23-åringen tillbaka och fick göra några byten.

– Det var så roligt att vara tillbaka. Man har verkligen saknat att hänga runt laget på matchdagarna. För egen del så var det mest en komma-igång-match för att känna på det lite. Nu känner jag mig ändå hundraprocentig och redo att köra för fullt i veckan.

2–0-vinsten mot Huddinge var superviktig för VH. Med tre matcher kvar att spela har man skaffat sig en liten fördel mot de tre lagen som jagar närmast bakom. VH behöver i princip bara ta tre poäng på de tre sista matcherna för att säkra playoff. Utöver onsdagens match mot Karlskrona står även en hemmamatch mot Dalen och en bortamatch mot Kalmar på menyn.

– Givetvis blir det tufft hela vägen in, men det är ju playoff vi spelar för. Det kommer inte vara några sämre lag om vi väl tar oss dit, så det gäller att förbereda sig på bästa sätt. Och då passar det bra att möta dessa tre lag, menar William Dageryd.

Just Karlskrona har varit något av en mardrömsmotståndare för Vimmerby. På de åtta senaste matcherna mot Blekingegänget har man inte lyckats vinna en enda gång.

Varför är KHK ett lag som ni verkar ha oerhört svårt mot?

– Jag tror inte det är något särskilt. Tittar man till vårt möte senast så är det vi som dominerar matchbilden. Visst, vi förlorar till slut, men det kunde blivit seger om marginalerna hade varit på vår sida.

undefined
"Nu känner jag mig hundraprocentig och redo att köra för fullt", säger William Dageryd inför VH:s tre avslutande matcher i Allettan.

* Vimmerby Tidning direktrapporterar från onsdagens match i NKT Arena, på www.vimmerbytidning.se. Nedsläpp är klockan 19:00!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!